Βρετανός εθελοντής στον πόλεμο στην Ουκρανία πέθανε ενώ ήταν αιχμάλωτος των Ρώσων

14:30 15/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Paul Urey, εθελοντής στον πόλεμο στην Ουκρανία, πέθανε στις 10 Ιουλίου ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Ο 45χρονος από την Βρετανία αιχμαλωτίστηκε τον Απρίλιο τις δυνάμεις της Ρωσίας και κρατούνταν στο Ντονέτσκ. 

«Παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων (του), ο Paul Urey έλαβε επαρκή ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, με δεδομένη τη διάγνωσή του και το άγχος του, πέθανε στις 10 Ιουλίου», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram η Ντάρια Μορόζοβα, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία

των δικαιωμάτων των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, διαβεβαιώνοντας ότι ο 45χονος από την Βρετανία ήταν μισθοφόρος και όχι εθελοντής σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η Ντάρια Μορόζοβα ανέφερε επίσης ότι οι αρχές της Βρετανίας γνώριζαν ότι ο Paul Urey κρατείτο από τις ένοπλες δυνάμεις του Ντονέτσκ, αλλά ότι δεν έκαναν τίποτα για εκείνον. Κατηγόρησε τον 45χρονο Βρετανό ότι είχε «διευθύνει στρατιωτικές επιχειρήσεις, είχε στρατολογήσει και εκπαιδεύσει μισθοφόρους για τις ουκρανικές ένοπλες ομάδες». Σύμφωνα με την ίδια, ο θανών έπασχε από διαβήτη, προβλήματα στα νεφρά, τους πνεύμονες και την καρδιά καθώς και άγχος.

Paul Urey, the humanitarian aid worker from Lancashire captured by Russian forces in Ukraine, has died in detention, according to the Russian-controlled Donetsk People's Republic. It says he became ill and it has attempted to blame the UK for not providing medical supplies. pic.twitter.com/YAzVFnoh3A

BBC North West (@BBCNWT) July 15, 2022

Υπενθυμίζεται ότι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της την Βρετανία, το Presidium Network, είχε ανακοινώσει στις 29 Απριλίου ότι δύο εθελοντές με τους οποίους βρισκόταν σε επαφή, ο Paul Urey και ο Dylan Healy, είχαν αιχμαλωτιστεί από τον ρωσικό στρατό στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από εκεί μια γυναίκα και δύο παιδιά.

Τότε, η μητέρα του Paul Urey είχε τότε δηλώσει ότι ο 45χρονος γιος της βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, ότι έπασχε από διαβήτη και ότι χρειαζόταν ινσουλίνη.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι η αυτονομιστική περιοχή του Ντονέτσκ, της οποίας την ανεξαρτησία αναγνώρισε η Μόσχα μόλις πριν εξαπολύσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, έχει καταδικάσει δύο άλλους Βρετανούς και έναν Μαροκινό σε θάνατο με την κατηγορία ότι ήταν μισθοφόροι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Βρετανός εθελοντής στον πόλεμο στην Ουκρανία πέθανε ενώ ήταν αιχμάλωτος των Ρώσων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα