Βρετανία: Πακέτο διασφάλισης των δρομολογίων για τα βασικά αγαθά

22:18 24/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Πακέτο διασφάλισης των δρομολογίων για τα βασικά αγαθά ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας. Μείωση του ρυθμού εισαγωγής ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Τριμερή συμφωνία με την Ιρλανδία και τη Γαλλία εξασφάλισε η Βρετανία, η οποία διασφαλίζει τη συνέχιση των δρομολογίων των εμπορευμάτων, ιδιαίτερα των φορτίων ιατρικών προμηθειών και άλλων βασικών αναγκών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, στην καθημερινή ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως

ανέφερε τα δρομολόγια πλοίων ανάμεσα στη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία συνεχίζονται με χρηματοδότηση που φτάνει τα 17 εκατομμύρια λίρες, ενώ άλλα 10,5 εκατομμύρια διατίθενται για τις εμπορευματικές συνδέσεις στα μικρότερα νησιά της που βρίσκονται νότια. Επίσης συνεχίζονται οι αεροπορικές συνδέσεις προς το Μπέλφαστ, το Ντέρι και το Λόντοντερι (βόρεια Ιρλανδία). Ο υπουργός δήλωσε ότι έχει λάβει το πράσινο φως και για άμεσες δοκιμές στη χρήση drones για την παράδοση ιατρικών προμηθειών, ενώ ενισχύεται οικονομικά και η λειτουργία των μικρών σιδηροδρομικών δικτύων σε Μάντσεστερ, Σέφιλντ, Νότινχαμ, δυτικά Μίντλαντς κ.α.

Σχετικά με τα περιστατικά κορονοϊού, η αναπληρωτής επικεφαλής ιατρική σύμβουλος Αγγλίας, Τζένι Χάρις, δήλωσε ότι αν και υπάρχει αύξηση των νέων περιστατικών, αυτή σχετίζεται με τις διακυμάνσεις στην καταγραφή τους. Διαβεβαίωσε ότι η καμπύλη έχει σταθεροποιηθεί, αλλά προειδοποίησε ότι αναμένεται και πάλι αύξηση του αριθμού περιστατικών μόλις αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ. Για το Λονδίνο ανέφερε ότι μειώθηκε σημαντικά ο ρυθμός εισαγωγής στα νοσοκομεία και ο αριθμός των νοσηλευόμενων που έχουν διαγνωστεί με τον ιό έπεσε κάτω από τους 1.000 για πρώτη φορά εδώ και πολλές εβδομάδες. «Αυτό είναι μία πραγματική επιτυχία» σχολίασε και πρόσθεσε ότι οι θάνατοι στα νοσοκομεία αναμένεται να αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Βρετανία: Πακέτο διασφάλισης των δρομολογίων για τα βασικά αγαθά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα