Βρετανία: Φωτογραφία «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον – Πάρταρε με κυβερνητικά στελέχη ενώ είχαν lockdown

11:31 20/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για πολύ λάθος λόγους, βρίσκεται ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε από την Guardian, τον δείχνει να παρτάρει στην Ντάουνινγκ Στριτ, την ώρα που στη χώρα είχαν lockdown για τον κορονοϊό. 

Στην επίμαχη φωτογραφία, απεικονίζεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά

της τον τότε νεογέννητο γιο τους, να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ. Μαζί τους, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, είναι βρίσκονται και άλλα κυβερνητικά στελέχη. 

Δεν είναι πάρτι αυτό που φαίνεται σε φωτογραφία να δείχνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι στη διάρκεια , δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ.

O αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε σήμερα (20/12) ότι αυτό που φαίνεται φωτογραφία, η οποία δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον και περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Μάιο, δεν είναι πάρτι. 

Boris Johnson and staff pictured with wine in Downing Street garden in May 2020 https://t.co/nXAOL6D4Cu

Guardian news (@guardiannews) December 19, 2021

«Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στον ρ/σ Times Radio, προσθέτοντας ότι «Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς». 

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι», σημείωσε επίσης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι».

| BREAKING: Boris Johnson has been pictured with wine and cheese alongside his wife and up to 17 staff in the Downing Street garden – while the U.K. was in LOCKDOWN. But Downing Street say they were working

Via @guardian pic.twitter.com/NKS1UuyxLB

— Politics For All (@PoliticsForAlI) December 19, 2021

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

“Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις”, δήλωσε ο Ράαμπ στο δίκτυο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Βρετανία: Φωτογραφία «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον – Πάρταρε με κυβερνητικά στελέχη ενώ είχαν lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα