Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Ρώσοι μισθοφόροι έχουν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας

13:38 25/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετρά ήδη ένα μήνα και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ζωή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Wall Street Journal» φαίνεται μάλιστα να την επιβεβαιώνει. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αναφέρει η WSJ, βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της Ρωσίας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πληροφορίες της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι εκτελεστές της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Group

έχουν προσληφθεί από τη Μόσχα με στόχο να τον δολοφονήσουν. 

Η Βρετανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα επιβάλλει κυρώσεις στην Wagner Group, που φέρεται να σχεδιάζει τη δολοφονία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παλαιότερα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο ανέφεραν ότι εκατοντάδες μέλη της Wagner έχουν επιστρέψει σε ουκρανικό έδαφος έχοντας λάβει «προσωπική εντολή» από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να βγάλουν από την μέση τον Ουκρανό πρόεδρο ή στενούς του συνεργάτες. 

Η ομάδα Wagner, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, συγκροτήθηκε το 2014 και στηρίχθηκε με συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων από τον ρωσικό στρατό και φέρεται να συνδέεται με τον επιχειρηματία Γεβγένι Πριγκόζιν. Εκπρόσωπος του Πριγκόζιν αμφισβήτησε την ύπαρξη της Wagner Group και έκανε λόγο για «ψύχωση» των δυτικών μέσων. 

Το Κρεμλίνο πάντως στο παρελθόν έχει αρνηθεί την όποια σχέση με την εν λόγω οργάνωση. 

The U.K. government said that Russian mercenary company Wagner Group is being used to try to assassinate Ukrainian President Volodymyr Zelensky https://t.co/Tm3eixS2vS

— The Wall Street Journal (@WSJ) March 25, 2022

Με πληροφορίες από The Wall Street Journal

To άρθρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Ρώσοι μισθοφόροι έχουν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα