Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ρίσι Σούνακ «τα είπαν» στο Κίεβο

16:18 19/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, στο Κίεβο και ανέβασε το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram.

«Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram για τη συνάντησή του με τον Ρίσι Σούνακ.

«Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η Ουκρανία και η Βρετανία είναι οι πιο ισχυροί

σύμμαχοι», ανέφερε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος για τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως ο Ρίσι Σούνακ πήγε στην ουκρανική πρωτεύουσα για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία που πληγώνεται από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Ρίσι Σούνακ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη σθεναρή υποστήριξη προς την Ουκρανία που ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής των προκατόχων του, παρέχοντας ένα νέο πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας για να βοηθήσει στην κατάρριψη ρωσικών drones.

«Η Βρετανία γνωρίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την ελευθερία», έγραψε ο Σούνακ στο Twitter. «Είμαστε μαζί σας σε όλο τον δρόμο», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός για την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο.

Britain knows what it means to fight for freedom.

We are with you all the way @ZelenskyyUa

Британія знає, що означає боротися за свободу.

Ми з вами до кінця @ZelenskyyUa pic.twitter.com/HsL8s4Ibqa

— Rishi Sunak (@RishiSunak) November 19, 2022

50 εκατ. στερλίνες από τη Βρετανία στην Ουκρανία

Ο Σούνακ ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η Βρετανία θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο 50 εκατ. στερλινών που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία όπως ραντάρ για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones. Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι θα αυξήσει την εκπαίδευση που παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις επί του εδάφους, οι άμαχοι βομβαρδίζονται βάναυσα από αέρος», ανέφερε στη δήλωσή του ο Σούνακ.

«Παρέχουμε σήμερα νέα αντιαεροπορική άμυνα, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού κατά των drones και αυξάνοντας την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον ψυχρό, δύσκολο χειμώνα μπροστά μας».

Ο Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια βραχύβια θητεία της Λιζ Τρας. Εκείνη όπως και ο προκάτοχός της, Μπόρις Τζόνσον, είχαν καταστήσει τη δημόσια υποστήριξη για την Ουκρανία σημαντικό τμήμα της ατζέντας τους, μια δέσμευση που έχει διατηρήσει ο Σούνακ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ρίσι Σούνακ «τα είπαν» στο Κίεβο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα