Η πρώτη αντίδραση Πούτιν για Πριγκόζιν - «Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του»

19:26 24/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη συντριβή του αεροπλάνου του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner φέρεται να σκοτώθηκε στο μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τη «συνεισφορά» του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – όπως χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο την εισβολή στην Ουκρανία – παρά τα «λάθη» που υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος ότι διέπραξε ο άλλοτε

συνεργάτης του. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα «φθάσει μέχρι το τέλος» η έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους του.

Ήταν ένας επιχειρηματίας με δύσκολο πεπρωμένο, ο οποίος διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν», δήλωσε ο Πούτιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του Πριγκόζιν και των άλλων εννέα θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διορισμένο από τη Μόσχα επικεφαλής της διοίκησης του Ντονέτσκ, τον Ντενίς Πουσίλιν, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Πρόκειται για ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην κοινή μας προσπάθεια» στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση από τον Φεβρουάριο του 2022, συνέχισε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στην έρευνα για τα αίτια της συντριβής, την οποία άρχισαν οι ρωσικές αρχές, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι αυτή θα «διεξαχθεί στο σύνολό της και θα καταλήξει σε ένα πόρισμα».

«Θα δούμε αυτά που θα πουν οι ερευνητές προσεχώς. Η πραγματογνωμοσύνη είναι σε εξέλιξη, σε ό,τι αφορά το τεχνικό επίπεδο και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού. Αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο», τόνισε.

Vladimir Putin confirms Yevgeny Prigozhin died when the Wagner founder’s plane crashed yesterday.

” I knew Prigozhin for a long time, from the early 1990s. He had a difficult path and made serious mistakes in his life. But he got results – for himself, and when I asked him.” pic.twitter.com/dYZTRVOW5q

max seddon (@maxseddon) August 24, 2023

 

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει επί του παρόντος κανένα στοιχείο για να εξηγήσουν τη συντριβή, το βράδυ της Τετάρτης (23.08.2023), του ιδιωτικού αεροσκάφους που σύμφωνα με τη ρωσική πολιτική αεροπορία μετέφερε τον Πριγκόζιν, το «δεξί του χέρι», τον Ντμίτρι Ούτκιν και άλλους αξιωματούχους της Wagner.

Στο αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο ενίσχυσε τις φήμες για τη δολοφονία του Πριγκόζιν, ο οποίος έγινε εχθρός του Κρεμλίνου μετά την αποτυχημένη εξέγερσή του, σκοτώθηκαν και οι 10 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Πριγκόζιν, τον οποίο ο Πούτιν είπε ότι «γνώριζε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», είχε χαρακτηριστεί «προδότης» από τον Ρώσο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της 23ης – 24ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο Πριγκόζιν είχε «επιστρέψει από την Αφρική» την ημέρα της συντριβής του αεροσκάφους.

Πριν από δύο μήνες ο Πριγκόζιν είχε υποκινήσει μια ανταρσία κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας. Το παρασκήνιο της εξέγερσης που κράτησε μόλις μια ημέρα και η συμφωνία για τον τερματισμό της παραμένουν ασαφή.

Στη Δύση, πάντως, θεωρούν ότι πίσω από την τραγωδία βρίσκεται το Κρεμλίνο.

Το αεροσκάφος στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, και το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Ούτκιν, συνετρίβη στην περιοχή Τβερ.

H άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Παρακολουθήστε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA:

 

To άρθρο Η πρώτη αντίδραση Πούτιν για Πριγκόζιν - «Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βλαντιμίρ Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν, Συλλυπητήρια, Wagner,vlantimir poutin, gevgkeni prigkozin, syllypitiria, Wagner