Βλαντίμιρ Πούτιν – Ταγίπ Ερντογάν: Επιμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας για τους S-400

14:55 29/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Μετά τον Μάρτιο του 2020 στη Μόσχα, Βλαντίμρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στο Σότσι.

Σε δηλώσεις του, πριν αρχίσει το τετ α τετ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογο του για την αποστολή βοήθειας στις φωτιές του καλοκαιριού. «Οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά, πρόσθετοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είναι σε καλό επίπεδο. «Πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμα καλύτερες», ανέφερε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε φυσικά και στους

S-400: «Όπως ξέρετε, στη ΓΣ του ΟΗΕ μας ρωτούσαν συνεχώς για συγκεκριμένα θέματα. Έχουμε ήδη δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα είναι προς όφελος μας να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Τα βήματα που κάνουμε μαζί για τη Συρία είναι πολύ σημαντικά, καθώς η ειρήνη εκεί εξαρτάται από εμάς».

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη συνάντηση στο Σότσι αναμένει λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας S-400. Ωστόσο, το Κρεμλίνο περιόρισε την ατζέντα, ανακοινώνοντας χθες (28.09.2021) ότι τα θέματα αφορούν την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χώρων, την κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία. Παρόλα αυτά, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ερντογάν έχει την πρόθεση να ανοίξει τη συζήτηση.

Με πληροφορίες από Milliyet/ Φωτογραφία: Reuters

To άρθρο Βλαντίμιρ Πούτιν – Ταγίπ Ερντογάν: Επιμένει ο πρόεδρος της Τουρκίας για τους S-400 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βλαντίμιρ Πούτιν – Ταγίπ Ερντογάν, Επιμένει, Τουρκίας, S-400,vlantimir poutin – tagip erntogan, epimenei, tourkias, S-400