Βίντεο - Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάνουν «βόλτες» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ντυμένοι Αμερικανοί και πανηγυρίζουν

08:55 1/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Μετά τις πανηγυρικές παρελάσεις και την χλευαστική εικονική κηδεία των Δυτικών για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στήθηκε ακόμα μια φιέστα. Αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από επίλεκτες – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – ομάδες των Ταλιμπάν

Βίντεο που κάνει τον γύρο των social media δείχνει Ταλιμπάν να βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με την ολοκλήρωση

της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Πολλοί από αυτούς, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, εμφανίστηκαν με αμερικανικές στρατιωτικές στολές δίπλα σε αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό που άφησαν οι Αμερικανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επίλεκτες δυνάμεις των ισλαμιστών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (31/8) στην ανατολική πόλη Χοστ υποστηρικτές των Ταλιμπάν περιέφεραν φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές και σημαίες του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των… εορτασμών τους σε όλη τη χώρα μετά την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατιωτών.

Επίσης, πανηγυρικές παρελάσεις έκαναν και στην Κανταχάρ όπου πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους με ενθουσιασμό. 

Δείτε βίντεο:

Μπάιντεν: Δεν είχαμε άλλη επιλογή

Σε νέο του διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης (31/8) προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε πάντως την απόφασή του για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. Υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε άλλες επιλογές από «στρατιωτική αποχώρηση ή κλιμάκωση» στον μακροβιότερο πόλεμο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη συμφωνία που είχε εγκρίνει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ με τους Ταλιμπάν

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι το 90% των Αμερικανών που επιθυμούσε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μπόρεσε και το έκανε, ενώ υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει τους εναπομείναντες 100 έως 200 Αμερικανούς υπηκόους που είχαν κάποια πρόθεση να εγκαταλείψουν την χώρα.

To άρθρο Βίντεο - Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάνουν «βόλτες» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ντυμένοι Αμερικανοί και πανηγυρίζουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα