Βίλλα Χουμπέρ: Η ιστορία του Ανακτόρου που θα γευματίσουν οι δυο ηγέτες

12:12 13/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ήταν 16 Οκτωβρίου όταν η Άνγκελα Μέρκελ έκανε το τελευταίο της ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία για να αποχαιρετήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκείνος, την υποδέχθηκε, εκεί που θα υποδεχθεί σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να γευματίσουν. Στην Προεδρική κατοικία στην Βίλλα Χουμπέρ που θα ανοίξει σήμερα ειδικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η Βίλλα Χουμπέρ με μια υπέροχη θέα στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, έχει την δική της ιστορία.

Χρησιμοποιείται από τον Πρόεδρο της Τουρκίας από το 1985. Ο έβδομος Πρόεδρος Κενάν Εβρέν, έκανε επί δυο μήνες τις διακοπές του εκεί μετά την ανακαίνισή της από το 1986 έως το 1988.

Η Βίλλα Χουμπέρ έχει φιλοξενήσει αρχηγούς κρατών, με λαμπρές δεξιώσεις από το 1993 έως το 2000.

Η ριζική ανακαίνιση της Βίλλας Χουμπέρ έγινε υπό την επίβλεψη του ένατου Προέδρου της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Η Προεδρική Κατοικία αποτελείται από 1.000 τετραγωνικά στη νοτιοδυτική πλευρά του συμπλέγματος. Η κύρια είσοδος ενώνει τέσσερα συγκροτήματα και καταλήγει σε έναν ανοικτό χώρο που βλέπει στον Βόσπορο ενώ από πάνω της στέκεται η τραπεζαρία σε οβάλ σχήμα.

Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται χωριστά και ξενώνες για τους ηγέτες αλλά και οι αίθουσες δεξιώσεων σε δυο επίπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4.000 καλεσμένους.

Η Βίλλα κατασκευάστηκε από τους αδερφούς Χουμπέρ αντιπροσώπους των εμπόρων όπλων Μάουζερ και Κρουπ στο τέλος του 19ου αιώνα.

Οι αδελφοί Χουμπέρ είχαν επιλέξει την συγκεκριμένη τοποοθεσία τόσο εξαιτίας της θέσης της όσο και γιατί ήταν κοντά στην γερμανική πρεσβεία.

Η Βίλλα άλλαξε πολλά χέρια από όταν οι αδελφοί επέστρεψαν στην χώρα τους μέχρι την εθνικοποίησή της το 1985.

Σε αυτό το Παλάτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην πανδημία καθώς θεωρούσε ότι είναι πιο απομονωμένος και προστατευμένος. Ωστόσο, στις αρχές Φεβρουαρίου βρέθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του θετικοί στον κορονοϊό και τότε ήταν που με τις ευχές που τους απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός άρχισε να σπάει ο πάγος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. 

To άρθρο Βίλλα Χουμπέρ: Η ιστορία του Ανακτόρου που θα γευματίσουν οι δυο ηγέτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίλλα Χουμπέρ, Ανακτόρου,villa chouber, anaktorou