Βαριά τραυματισμένος ο αρχηγός του Φωτεινού Μονοπατιού στο Περού - Δύο στρατιωτικοί νεκροί

13:34 14/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Νεκροί δύο στρατιωτικοί την Παρασκευή (12.08.20022) στο ανατολικό Περού από ανταλλαγές πυρών με αντάρτες της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι.

Από την Πέμπτη, ο στρατός και η αστυνομία του Περού διεξάγουν επιχείρηση εναντίον ανταρτών του Φωτεινού Μονοπατιού στην περιοχή Βισκάταν (ανατολικά), στο πλαίσιο της οποίας «επιτέθηκαν σε σειρά στρατοπέδων των τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένου αυτού όπου βρισκόταν και ο επικεφαλής της οργάνωσης, «ο Βίκτορ Κίσπε Παλομίνο, γνωστός επίσης ως σύντροφος Χοσέ»,

αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί στις τάξεις του ΦΜ, ιδίως στο περιβάλλον του αρχηγού του ‘Χοσέ’, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά», συνεχίζει το κείμενο. Ο στρατός και η αστυνομία μπόρεσαν να κατασχέσουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «όπλα, εξοπλισμό, υπολογιστές, πολλά έργα και έγγραφα», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο περουβιανός πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο ανέφερε μέσω Twitter ότι: «Διέταξε τη συνέχιση της έρευνας για τους τελευταίους τρομοκράτες», τονίζοντας πως η κυβέρνησή του «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα».

Από την δική του πλευρά ο περουβιανός υπουργός Άμυνας, ο Χοσέ Λουίς Γαβίδια, ανέφερε ότι η επιχείρηση είχε στόχο να καταδιωχθούν αντάρτες στην περιοχή αυτή στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν βρει καταφύγιο. «Πάνε 12 ή 15 χρόνια που βρίσκονται εκεί, η ζώνη είναι δυσπρόσιτη, υπάρχουν παγίδες και σπήλαια», εξήγησε.

Το Φωτεινό Μονοπάτι, ένοπλη μαοϊστική οργάνωση, δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1980, Σε δύο δεκαετίες, ο πόλεμος ανάμεσα στην οργάνωση αυτή και τον στρατό είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της περουβιανής Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης.

To άρθρο Βαριά τραυματισμένος ο αρχηγός του Φωτεινού Μονοπατιού στο Περού - Δύο στρατιωτικοί νεκροί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαριά, Φωτεινού Μονοπατιού, Περού - Δύο,varia, foteinou monopatiou, perou - dyo