Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς LIVE: Στον “Τζόκερ” το πρώτο σετ

20:20 9/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κόντρα στον κορυφαίο του κόσμου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ικανός να νικήσει τον Τζόκοβιτς, μιας και ήδη έχει πανηγυρίσει απέναντι στον Σέρβο σε δύο από τις πέντε μεταξύ τους συναντήσεις στο Rogers Cup 2018 και το Rolex Shanghai

Masters του περασμένου έτους.

Ο Τσιτσιπάς (Νο 6 στον κόσμο) βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να γίνει ο νεότερος φιναλίστ Grand Slam από τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο στο Open US 2009, με… όνειρο να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά του τένις.

Ο Τζόκοβιτς δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς παραπονέθηκε για πόνους στο λαιμό και στον αριστερό ώμο κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

 

 

 

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη του ημιτελικού

 

Αυτή είναι η παρθενική παρουσία του Τσιτσιπά στους «4» του Roland Garros, την ώρα που ο Νόλε «μετρά» την δέκατη εμφάνισή του.

Από την αρχή της σεζόν ATP Tour 2018, ο Τσιτσιπάς έχει φτάσει σε 12 τελικούς (5-7) και πανηγύρισε πέντε νίκες εναντίον των Big Three Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Σέρβος απέχει μόλις δύο νίκες από το να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Open Εποχή και ο τρίτος στην ιστορία για να κερδίσει καθένα από τους τέσσερις τίτλους του Grand Slam σε περισσότερες από μία φορές. Εάν κατακτήσει το 18ο στέμμα του Grand Slam στο Παρίσι, θα περιορίσει επίσης τη διαφορά από τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 20 και τους 19 τίτλους του Ράφα Ναδάλ, στην κορυφή των τροπαίων.

Από την αρχή της σεζόν ATP Tour του 2015 και μέσα σε πέντε χρόνια, ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει 12 από τους 13 ημιτελικούς Grand Slam, χάνοντας πέρυσι στο Παρίσι από τον Ντομινίκ Τιμ.

To άρθρο Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς LIVE: Στον “Τζόκερ” το πρώτο σετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα