Τζο Μπάιντεν: «Τις επόμενες μέρες η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία – Θα στοχεύσουν το Κίεβο με 2,5 εκατομμύρια αθώους πολίτες»

00:11 19/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Και μόνο το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε δεύτερο έκτακτο διάγγελμα σε μόλις τρεις ημέρες, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης σε ό, τι αφορά την Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμα της περασμένης Τρίτης έστειλε σαφή μηνύματα στην Ρωσία, λέγοντας πως αν επιτεθεί στην Ουκρανία θα πρόκειται για μια «επιλογή πολέμου», εξαπολύοντας ανοιχτές απειλές ακόμη και για «σκότωμα» του

αγωγού Nord Stream 2!

Από τότε μέχρι κι απόψε, έχει προηγηθεί ένας… πόλεμος νεύρων. Η Ρωσία υποστηρίζει πως αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, οι ΗΠΑ απαντούν ανοιχτά πως δεν το πιστεύουν και μάλιστα υποστηρίζουν πως -αντίθετα με όσα υποστηρίζει- ο Πούτιν ενισχύει τις δυνάμεις του και πρόκειται να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ετοιμάζεται να… φύγει για Μόναχο, με τις ΗΠΑ να τον προειδοποιούν λέγοντάς του να σκεφτεί καλά αυτή την απόφαση, ενώ την ίδια ώρα οι εικόνες από τις εκκενώσεις στο Ντονέτσκ και άλλες περιοχές είναι συγκλονιστικές και κάνουν το γύρο του κόσμου (σ.σ. δείτε τις κάνοντας κλικ εδώ) με την Δύση να μιλά για τη «μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»…

Πεπεισμένος ο Τζο Μπάιντεν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε το διάγγελμά του με 55 λεπτά καθυστέρηση (!) δηλώνοντας την στήριξη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της και μιλώντας ξανά τόσο για πιθανή προβοκάτσια από την πλευρά της Ρωσίας -κάτι που θα αποτελέσει το «όχημα» και την αφορμή για μια εισβολή στην Ουκρανία- όσο και για μεγάλες δυνάμεις στρατευμάτων της στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία, στοχεύοντας την πρωτεύουσα, το Κίεβο, με «2,5 εκατομμύρια αθώους πολίτες» όπως τόνισε.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία» και ξεκαθαρίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει την επιλογή: Μεταξύ του πολέμου που θα κάνει τον κόσμο να υποφέρει και της διπλωματίας» είπε ο Τζο Μπάιντεν και απευθυνόμενος στην Ρωσία, με δραματικούς τόνους, τόνισε: «Δεν είναι αργά για διπλωματική λύση».

Επίσης τόνισε πως στις 24 Φεβρουαρίου επίκεινται επίσημες διπλωματικές συναντήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα μέχρι τότε η Ρωσία να μην έχει επιτεθεί, προειδοποιώντας παράλληλα για πολύ σκληρές κυρώσεις αν αυτό τελικά γίνει.

«Αν η Ρωσία επιτεθεί πριν τις 24 Φεβρουαρίου, θα κλείσει την πόρτα στη διπλωματία και θα έχει επιλέξει τον πόλεμο. Και θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Όχι μόνο για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε το νέο διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

 

Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με τους ηγέτες της Δύσης πριν το διάγγελμα

Εν τω μεταξύ, έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία είχε ο Τζο Μπάιντεν, με τους ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βρετανίας, της ηγεσίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, λίγο πριν το διάγγελμα.

Το διάγγελμα είχε προγραμματιστεί για τις 23:00, ώρα Ελλάδος και η μεγάλη καθυστέρηση μόνο ως… καλός οιωνός δεν ερμηνεύεται.

Click4more: Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Λουγκάνσκ – Βίντεο ντοκουμέντο

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει, προσθέτοντας ότι οι προαναφερθείσες εκκενώσεις από επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους φιλορώσους αντάρτες σήμερα, Παρασκευή, αποτελούν παράδειγμα ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση ως πρόσχημα για πόλεμο.

«Αν η Ρωσία δεν εισβάλει, θα είμαστε ανακουφισμένοι» είπε στους δημοσιογράφους.

«Οι κυρώσεις θα μετέτρεπαν τη Ρωσία σε “παρία” της διεθνούς κοινότητας» προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

Οι κυρώσεις με τις οποίες απειλεί η Δύση τη Μόσχα εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφασίσει να στείλει στρατό για να εισβάλει στην Ουκρανία, θα μετατρέψουν τη Ρωσία σε «παρία», προειδοποίησε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Θα γινόταν ο παρίας της διεθνούς κοινότητας», είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, αρμόδιος για θέματα διεθνούς οικονομίας, Νταλίπ Σινγκ.

Η Ρωσία «θα απομονωνόταν από τις διεθνείς αγορές» και δεν θα είχε πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ούτε μέσω της Κίνας, υποστήριξε, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» στην περίπτωση που η Μόσχα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τις πηγές ενέργειας που διαθέτει.

Click4more: Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από αμάχους να εγκαταλείπουν το Ντονμπάς – «Η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Έχουμε λάβει μέτρα (…) για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τους μεγαλύτερους καταναλωτές και παραγωγούς ενέργειας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε συνεχή εφοδιασμό και σταθερότητα στις αγορές ενέργειας», τόνισε.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη πει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα τεθεί σε λειτουργία εάν η Μόσχα επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο Σινγκ διευκρίνισε ότι στην πρώτη δέσμη κυρώσεων είναι απίθανο να περιληφθούν μέτρα που θα αποκλείουν τη Ρωσία από το σύστημα Swift για τις διατραπεζικές συναλλαγές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Τζο Μπάιντεν: «Τις επόμενες μέρες η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία – Θα στοχεύσουν το Κίεβο με 2,5 εκατομμύρια αθώους πολίτες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζο Μπάιντεν, Τις, Ρωσία, Ουκρανία –, Κίεβο,tzo bainten, tis, rosia, oukrania –, kievo