Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς LIVE: Στο τάι μπρέικ το δεύτερο σετ

21:54 14/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει στη… μάχη του Nitto ATP Finals. Πρώτος του αντίπαλος, ο εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρήθηκαν ήδη 2 φορές τον τελευταίο μήνα, με τον Σέρβο να κερδίζει και τις δυο, με 2-0 σετ στον τελικό της Αστάνα και πολύ δυσκολότερα σε ένα μεγάλο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Masters του Παρισιού λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν, όπου “λύγισε” τον Στέφανο στο tie-break του 3ου σετ.

Αυτή

είναι η 12η συνάντησή τους στο tour, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 9-2 στις νίκες του Τσιτσιπά, έχοντας κερδίσει τα 8 τελευταία τους παιχνίδια.

Η απουσία του Αλκαράθ από το τουρνουά, ανοίγει μία μικρή… πόρτα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο 3), για να τελειώσει την χρονιά ως επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος στα 24 του χρόνια, απολαμβάνει την καλύτερη κατάταξη της καριέρας του, πρέπει να κατακτήσει το τουρνουά, μένοντας αήττητος (πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εφέτος σε επτά τελικούς (συμπεριλαμβανομένων των Masters 1000 στην Ρώμη και στο Σινσινάτι) αλλά κέρδισε μόνο δύο. Στο Μόντε Κάρλο (σ.σ. όπου διατήρησε τον τίτλο του) και στην Μαγιόρκα. Έτσι, η κατάκτηση του Masters για δεύτερη φορά στην καριέρα του (μετά το 2019) θα πρόσθετε ξεχωριστή λάμψη στην χρονιά του.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επικεφαλής του Red group και βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο ματς που προηγήθηκε, ο Αντρέι Ρούμπλεφ -μετά από φοβερό αγώνα 2.5 ωρών- νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ [6-7(7), 6-3, 7-6(7)].

Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (18/11), με τους δυο πρώτους κάθε ομίλου να περνούν στους ημιτελικούς του Σαββάτου (19/11). Ο μεγάλος τελικός που θα κρίνει τον πρωταθλητή των φετινών Nitto ATP Finals, θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/11) στις 20:00.

Στα δυο ματς της πρεμιέρας του ATP Masters, που φιλοξενείται στο Τορίνο, ο Ράφα Ναδάλ ηττήθηκε από τον Τέιλορ Φριτς με 7-6(3), 6-1, ενώ ο Νορβηγός, Κάσπερ Ρούουντ, επικράτησε του Καναδού, Φελίξ Οζιέ Αλιασίμ με 7-6(4), 6-4

To άρθρο Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς LIVE: Στο τάι μπρέικ το δεύτερο σετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα