Τσίπρας: Η ΝΔ να πάρει θέση στο θέμα της Θείας Κοινωνίας και τη μετάδοση του κορονοϊού

12:21 10/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Δέσμη προτάσεων   για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην  δημόσια υγεία   αλλά και την οικονομία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την επέκταση του ιού σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και συνολικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου υπήρξε μακρά σύσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής

αντιπολίτευσης με τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για τους τομείς της υγείας και της οικονομίας.

“Ανησυχητικά τα όσα είπε ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο”

Στην σύσκεψη  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι  είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε από το Βερολίνο ότι «το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν σε άλλες συγκυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να επιτευχθούν» λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η αναφορά αυτή είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική  γιατί  « η κυβέρνηση, ήδη από το τρίτο και το τέταρτο εξάμηνο του 2019, έχει οδηγήσει την οικονομία σε σημαντική επιβράδυνση. Παρέλαβε ανάπτυξη 2,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και την παρέδωσε στο τέλος του έτους στο 1%, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία. Το επιχείρημα ότι για την επιβράδυνση φταίει ο κορωνοϊός είναι αστείο, αφού το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε στην Κίνα στις 31 Δεκεμβρίου. Εκτός εάν εννοούν στη ΝΔ ότι σε μία μέρα έπεσε ο ρυθμός ανάπτυξης λόγω εμφάνισης ενός κρούσματος στην Κίνα».

“Πυρά” προς την Ιερά Σύνοδο

 Σε ότι αφορά την υγεία των πολιτών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν ότι η πολιτεία θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την θεία λειτουργία. « Την ώρα που κλείνουν προληπτικά και ορθώς σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού, καλώντας όμως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών.

Η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους. Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού; «

Ο Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας στους συνεργάτες του για το  θέμα επεσήμανε   ότι  «εμείς δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας. Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι. Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορωνοϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι.

Εμείς, αντιθέτως, με αίσθημα ευθύνης δεν θα επικεντρώσουμε στην κριτική και στην καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ.

“Να ενισχυθούν ΜΕΘ και δημόσια νοσοκομεία”

Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα.

Και πρόσθεσε: Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία.»

To άρθρο Τσίπρας: Η ΝΔ να πάρει θέση στο θέμα της Θείας Κοινωνίας και τη μετάδοση του κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Θείας Κοινωνίας,tsipras, theias koinonias