Τσιόδρας: «Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία – Χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είχαν αύξηση κρουσμάτων» (video)
Όπως έχει γίνει γνωστό, το… δίδυμο Τσιόδρας – Χαρδαλιάς δεν θα ενημερώνει κάθε μέρα για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.
Σήμερα, όμως, Τρίτη 12.05.2020, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας, καθώς θα ενημερώνουν ζωντανά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.
Η ενημέρωση γίνεται την ώρα που ένας νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Λάρισα
Click4more: Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Από τις 25 Μαΐου στα νησιά
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 2.744, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, σήμερα έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 152. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.
Ο Τσιόδρας για τα εμβόλια και την… “χαλάρωση όλων μας”“Σχετικά με τα εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Γουχάν, στην Κορέα επίσης. Στην Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών”, τόνισε.
Click4more: Ισραήλ: Βρήκαμε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό!
“Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν μα συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν.
Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία.
Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό. Χρειάζεται προσοχή σε μερικά πολύ απλά πραγματάκια.
Για παράδειγμα, πρώτον να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όταν είναι δυνατόν. Να βρούμε εναλλακτικές, είτε αυτό λέγεται ποδήλατο, είτε λέγεται περπάτημα κάποιας απόστασης, ή οδήγηση με κάποιο ιδιωτικό μέσο. Πάντως τον καιρό του απαγορευτικού χαιρόμουν που έβλεπα ανθρώπους να περπατούν.
Δεύτερον, όταν πρέπει και είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ, να το κάνουμε με τους κανόνες. Δηλαδή τη χρήση μάσκας και την υγιεινή των χεριών. Αλλά η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται σωστά. Είδα πολλούς ανθρώπους τις τελευταίες μέρες να την χειρίζονται με λάθος τρόπο. Να είναι η μάσκα κάτω από τη μύτη, κάτω από το στόμα, να φτάνει μέχρι το σαγόνι.
Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορονοϊόΠερισσότερα σε λίγο…
To άρθρο Τσιόδρας: «Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία – Χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είχαν αύξηση κρουσμάτων» (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αρτηριακή Πίεση: Πώς μπορούμε να την κρατήσουμε υπό έλεγχο χωρίς φάρμακα
- Ένας θάνατος-16 νέα κρούσματα-Από 18/5 διεύρυνση μετακινήσεων-Ελπίδες από νέα φάρμακα (video)
- Ο Χριστόφορος Πέσκιας αδειάζει τους παίκτες του MasterChef – “Μόνο δύο πιάτα ήταν καλά”
- Δίκη Τοπαλούδη: Αντιφάσεις και νέα στοιχεία από τον Αλβανό κατηγορούμενο μετά το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως
- Αξιόπιστα πτυχία… με ηλεκτρονικό τρόπο;
- Το νέο τοπίο της εργασίας – Ποιο θα είναι το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων
- Ανανεώνει τους Έλληνες παίκτες ο Παναθηναϊκός
- Γονείς εναντίον τουριστικών πρακτορείων για τα χρήματα από τις ακυρωμένες μαθητικές εκδρομές
- Τσιόδρας Χαρδαλιάς live: Κρούσματα και νεκροί σήμερα στην Ελλάδα
- Την αυριανή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Τεχεράνη: Ανοίγουν τα τεμένη για τρεις ιερές νύχτες του Ραμαζανιού
- Ελεύθερος ο Νίκος Παναγιωτίδης των Αντίκ μετά τη σύλληψη
- Γεραπετρίτης: Δεν θα αδειάσουμε τα δημόσια ταμεία και να καταφύγουμε σε δανεισμό
- Ενοχλημένος ο Αντώνης Σρόιτερ με τα σχόλια που δέχτηκε για το αστείο με το μοναστήρι!
- Ο Αντετοκούνμπο στο TOP-30 όλων των εποχών στο ΝΒΑ σύμφωνα με το ESPN
- Αυτό είναι το πολυσυζητημένο vegan εστιατόριο της Ντέμης του MasterChef
- Τι… έκανες στην καραντίνα; Ιδού τα προϊόντα που «ξεπούλησαν» εν μέσω κορονοϊού
- Ελένη Τοπαλούδη: Ισοπέδωσε τον 21χρονο κατηγορούμενο η εισαγγελέας – Αμετανόητοι και οι δυο δράστες
- Τσιόδρας: «Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία – Χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είχαν αύξηση κρουσμάτων» (video)
- Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 152 συνολικά οι νεκροί

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Τσιόδρας: «Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία – Χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είχαν αύξηση κρουσμάτων» (video)
- Αλματώδης αύξηση της επιβατικής κίνησης σε όλα τα μέσα μεταφοράς
- Χανιά: Στο Ενετικό Λιμάνι οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι
- Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 152 συνολικά οι νεκροί
- Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα 12/05
- Τουρκία: Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις – Η συμφωνία με Λιβύη αναβάθμισε την παρουσία μας στη Μεσόγειο
- Ενοχλημένος ο Αντώνης Σρόιτερ με τα σχόλια που δέχτηκε για το αστείο με το μοναστήρι!
- Ελένη Τοπαλούδη: Ισοπέδωσε τον 21χρονο κατηγορούμενο η εισαγγελέας – Αμετανόητοι και οι δυο δράστες
- Superleague: Mείωση φόρου στα συμβόλαια και ποσοστό από το Στοίχημα
- Το σχέδιο της Κομισιόν για άνοιγμα συνόρων με στόχο τον τουρισμό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Δεκαοκτώ νέα κρούσματα και ένας ακόμα θάνατος (LIVE)
- SNF Dialogues Webcast - Η οικονομία σε πρόκληση
- Απτόητη η Τουρκία: «Οι γεωτρήσεις συνεχίζονται παρά την πανδημία» λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
- Αυτός είναι ο 27χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη στον Πειραιά
- Αρτηριακή Πίεση: Πώς μπορούμε να την κρατήσουμε υπό έλεγχο χωρίς φάρμακα
- Η νέα BMW Σειρά 4 σε πληθώρα εκδόσεων
- Kim Kardashian’s floral bust gets 1.7 million likes in a matter of hours (photo)
- Κορωνοϊός - Τσιόδρας: «Μην το παίρνουμε στα αστεία, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χαλάρωση» - 18 νέα κρούσματα
- Αμβρόσιος: Αθεόφοβος ο Μόσιαλος για τη θεία κοινωνία - Δημοσιογράφοι όργανα δαιμονικών δυνάμεων
- Σε 24 ώρες 18 νέα κρούσματα κορονοϊού και ένας θάνατος