Τσιόδρας – Προσοχή: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα κορονοϊού

09:15 28/4/2020 - Πηγή: NewsIt

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ο πονόλαιμος και η ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης είναι μερικά από τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορούν μας οδηγήσουν στη υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πρόσθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας.

Εκτός από τα γνωστά σε όλους μας συμπτώματα του κορονοϊού, όπως πυρετός, βήχας, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, προστέθηκαν και οι κρυάδες, το ρίγος, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία, ο πονόλαιμος και η ξαφνική

απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης χθες ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

“Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες”, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας, όμως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης αναφέρθηκε και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

“Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων”, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Συγκεκριμένα συμπλήρωσε: “Επίσης η Επιτροπή μας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων, σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους.”

Ακολούθως, είπε πως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων! Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

To άρθρο Τσιόδρας – Προσοχή: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα