Τραγωδία στην Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα

23:23 1/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία, μετά το “ντου” τον οργισμένων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς.

Στο αίμα φαίνεται πως “βάφτηκε” η αναμέτρηση Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας. Όσα ακολούθησαν μετά το φινάλε της, απλά μας αφήνουν με το… στόμα ανοικτό και με απίστευτη θλίψη.

Σύμφωνα

με όσα προκύπτουν, οργισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων -και ηττημένων του αγώνα- εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, για να ακολουθήσει το… χάος!

Το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Μάλιστα, δημοσιεύματα -βασισμένα σε μαρτυρίες- έκαναν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων.

Πάνω στον πανικό της στιγμής, πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, με τις πρώτες πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς. Ανάμεσα τους και δυο αστυνομικοί.

Το γήπεδο απέκτησε εικόνα εμπόλεμης ζώνης, ενώ στη συνέχεια συνεχίστηκαν στους δρόμους. Δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία, τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων. Η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

 

Seporter tuan Arema FC masuk kedalam lapangan usai tim kebanggaan mereka dikalahkan oleh Persebaya Surabaya dikandang sendiri. pic.twitter.com/C2r5AHBT6y

— BRI Liga 1 2022 (@Liga1Match2022) October 1, 2022

 

duka cita paling mendalam untuk semua korban

kerusuhan usai laga Arema vs Persebaya
stadion kanjuruhan, Malang pic.twitter.com/3WcuJV65vg

— Segara (@tentackel) October 1, 2022

 

Seporter berdesak desakan Yang mengakibatkan Jatuhnya Korban jiwa #arema #Bonek #persebaya pic.twitter.com/h2dP8auhl8

— FanExchhh (@FanExchhh) October 1, 2022

 

Masa membakar mobil diluar stadion kanjuruhan!

Semoga keadaan semakin reda dan semoga amal ibadah korban diterimah oleh allah swt. #arema #malang #persebaya pic.twitter.com/At7qPoca3U

— INDONESIA HOOLIGANS (@indohooligan12) October 1, 2022

To άρθρο Τραγωδία στην Ινδονησία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα