Τουρκικές «βολές» από τον Ομέρ Τσελίκ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια – Επίθεση και στον Γάλλο Πρόεδρο

21:48 15/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία με τις συμφωνίες της Αθήνας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ… «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, μίλησε με σκληρά λόγια για την Ελλάδα

και ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις ενώ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλει την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Τσελίκ μπήκε και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για τον οποίο είπε ότι η μόνη ενασχόλησή του είναι να λέει ψέματα κατά της Τουρκίας.

Όσο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, δήλωσε ότι «παρά τις προειδοποιήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και πραγματικές συνέπειες».

Μεγάλη δείχνει να είναι η ενόχληση της τούρκικης πλευράς και για τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα με Γαλλία και ΗΠΑ: «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε ο Τσελικ.

«Είναι η χώρα που σουβλίζει τα φουσκωτά των προσφύγων και τους οδηγεί σε θάνατο», συμπλήρωσε.

Για τη Γαλλία τόνισε: «Ο κύριος Μακρόν ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ρωσίας από τη Λιβύη» και χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή ως σκανδαλώδη.

«Ήταν λάθος η πρόσκληση Ελλάδας-Κύπρου στη διάσκεψη για τη Λιβύη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απάντηση της Αθήνας

Διπλωματική πηγή ανέφερε πως οι δηλώσεις Τσελίκ είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο διάλογο αυτή την στιγμή.

 

 

To άρθρο Τουρκικές «βολές» από τον Ομέρ Τσελίκ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια – Επίθεση και στον Γάλλο Πρόεδρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα