Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές – Ιμάμογλου και Ερντογάν σε θέσεις μάχης

08:03 31/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Στις 7 το πρωί της Κυριακής (31.3.2024) άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στην ανατολική Τουρκία, καθώς σήμερα διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές σε όλη τη χώρα. 

Στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές θα αρχίσει μια ώρα αργότερα και

θα ολοκληρωθεί στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης, η οποία – όπως όλα δείχνουν – θα μετατραπεί σε αναμέτρηση ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιμάμογλου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ελαφρώς άνοιγε η ψαλίδα υπέρ του Ιμάμογλου έναντι του εκλεκτού του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ, παρ’ όλα αυτά η μάχη παραμένει αμφίρροπη.

Σε μία τελευταία κίνηση εντυπωσιασμού της ισλαμιστικής βάσης του εκλογικού σώματος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Κουρούμ, προσευχήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγία Σοφία.

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο του προέδρου Ερντογάν στο πολιτικό σύστημα. Σε περίπτωση όμως που δεν καταφέρει να πάρει πίσω τον δήμο Κωνσταντινούπολης, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία και ανοίγει ο δρόμος για τον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου να γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

To άρθρο Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές – Ιμάμογλου και Ερντογάν σε θέσεις μάχης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα