Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 αγνοούμενοι από σφοδρές πλημμύρες στην Κίνα

15:37 18/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 αγνοούμενοι είναι ο – μέχρι στιγμής – απολογισμός από πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Τσινχάι της Κίνας, στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, «ο απολογισμός είναι 16 νεκροί και 36 αγνοούμενοι», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, CCTV, διευκρινίζοντας ότι οι πλημμύρες είχαν επιπτώσεις σε περισσότερους από 6.200 κατοίκους έξι χωριών και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης.

Η

ξαφνική άνοδος της στάθμης των υδάτων προκλήθηκε σε ορεινή ζώνη της επαρχίας Τσινχάι, η οποία συνορεύει κυρίως με το Θιβέτ, έπειτα από νεροποντή που προκάλεσε κατολισθήσεις και εξέτρεψε τη ροή ποταμού. 

Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν στην κομητεία Ντατόνγκ, που υπάγεται στην Σινίνγκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.300 χιλιομέτρων δυτικά του Πεκίνου.

Βίντεο που προβλήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνει δρόμους καλυμμένους από λάσπη, ξεριζωμένα δέντρα, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και μέλη σωστικών συνεργείων με φτυάρια.

#China's Shanxi province was hit by very serious floods 2 days ago, at least 5 ppl were washed away. But there has been no media coverage so far, as if the towns & residents there didn’t exist… pic.twitter.com/HBFsVcAErb

— Donna Wong (@DonnaWongHK) August 15, 2022

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται συχνά στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Κίνας τέλη της άνοιξης και αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο η Κίνα βρίσκεται φέτος αντιμέτωπη με ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, κάτι το οποίο οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Flash floods trapped residents in their homes and washed away dozens of cars in northwest China as torrential rain hit the region. No serious injuries were reported. https://t.co/2bcXZwzurf pic.twitter.com/9gK7P30JPs

ABC News (@ABC) August 14, 2022

Το Σάββατο, πλημμύρες που προκλήθηκαν ξαφνικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας προκάλεσαν τον θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 9.

Το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτείται επίσης από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το όριο των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Από αυτήν την εβδομάδα, η επαρχία αυτή παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυό της δοκιμάζεται από την αυξημένη ζήτηση λόγω της χρήσης κλιματιστικών και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 αγνοούμενοι από σφοδρές πλημμύρες στην Κίνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα