Το πρώτο ναυάγιο παγκοσμίως που μεταδίδει εικόνα live είναι στη Θεσσαλία

15:08 1/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ακόμη μια παγκόσμια πρωτιά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που με πέντε κάμερες μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο εικόνα από το ναυάγιο της Αλοννήσου σε όλο τον πλανήτη.

Το υποβρύχιο μουσείο που δημιούργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας γύρω από το αρχαιότερο ναυάγιο (χρονολογείται από το 435 π.Χ.) το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, θεωρείται ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.

Έχει αποσπάσει ήδη δυο βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θεωρούνταν και ήταν δύσκολο στην υλοποίησή του, ωστόσο επιτεύχθηκε.

Τι σημαίνει

πρακτικά την περιοχή το έργο αυτό;

Ανάδειξη της Θεσσαλίας σε παγκόσμιο προορισμό, αναφορά στο ναυάγιο της Περιστέρας σε μοναδικό αξιοθέατο παγκόσμια, απόδειξη ότι οι Έλληνες την εποχή εκείνη κατασκεύαζαν εξίσου μεγάλα σκάφη όπως οι Αιγύπτιοι και κυρίως… εισερχόμενο τουρισμό επιπέδου.

Η ανάδειξη του υποβρύχιου Μουσείου υπήρξε ένα από τα μεγάλα προσωπικά στοιχήματα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος ενήργησε σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει ένθερμα την όλη προσπάθεια και σε όλα τα επίπεδα, για την τοποθέτηση των καμερών ώστε παγκόσμια να μεταδίδεται εικόνα σε πραγματικό χρόνο από το ναυάγιο.

πηγή: trikalavoice.gr

To άρθρο Το πρώτο ναυάγιο παγκοσμίως που μεταδίδει εικόνα live είναι στη Θεσσαλία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα