Το Νοέμβριο 13 νεκροί στην άσφαλτο μόνο στην Αττική

20:19 8/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Κατά το μήνα Νοέμβριο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έγιναν 353 τροχαία ατυχήματα με 401 παθόντες.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, έγιναν 13 θανατηφόρα τροχαία με 13 νεκρούς, 10 σοβαρά τροχαία με 11 σοβαρά τραυματίες και 330 λιγότερο σοβαρά τροχαία με 377 ελαφρά τραυματίες.

 

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

align="justify"> 

Το γεγονός ότι δε φορούσαν κράνος οδηγοί και επιβάτες των μηχανών, επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, βεβαιώθηκαν 11.627  παραβάσεις από τις οποίες 425 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

44 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 17 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,720 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,163 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,113 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,85 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,179 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,7 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

To άρθρο Το Νοέμβριο 13 νεκροί στην άσφαλτο μόνο στην Αττική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > NewsIt
Νοέμβριο 13, Αττική,noemvrio 13, attiki