Το Μεγανήσι και ο άσφαλτος!

20:05 11/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Με εξώδικο απάντησε στην πρόσφατη ανάρτηση μας ο Δήμαρχος Μεγανησίου.

Το δημοσίευμά μας αφού εξυμνούσε το πανέμορφο Μεγανήσι, έναν από τους ειδυλλιακότερους τόπους διακοπών στην Ελλάδα, και ασκούσε κριτική στο Δήμαρχο για την τμηματική ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου στο Βαθύ.

Και αναφέραμε, παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες, ότι για αυτό το διαμάντι του Ιονίου η ασφαλτόστρωση αντί πχ για παραδοσιακό καλντερίμι, χαλάει τη γραφικότητά του. Πολύ περισσότερο που, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες,

η ασφαλτόστρωση διακόπτεται για λίγα μέτρα ανά διαστήματα, δίνοντας στον επισκέπτη αλλά και τους κατοίκους μια κωμικοτραγική εικόνα.

Το Δήμαρχο τον ενόχλησε ότι μεταφέραμε ένα παραπολιτικό σχόλιο που γίνεται στο νησί ότι τα κομμάτια που δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί είναι μπροστά από ιδιοκτησίες πολιτικών του αντιπάλων. Το διέψευσε το αποδεχόμαστε και προφανώς δεν το υιοθετούμε.

Όμως αισθητικά το αποτέλεσμα ικανοποιεί το Δήμαρχο; Αυτό είναι το όραμα του για το Βαθύ; Δεν τον απασχολεί η εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης; Δε βλέπει ότι το αποτέλεσμα; Ασφαλτόστρωσε εκατοντάδες μέτρα δρόμου γιατί είχε ζημιές και άφησε ως είχαν μικρά διάσπαρτα κομμάτια για να κάνει, όπως μας, είπε οικονομία. Την εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης την αντιλαμβάνεται; Τον ενδιαφέρει;

Αυτή ήταν η κριτική μας. Ο Δήμαρχος με το εξώδικό του μας κατέταξε στους εχθρούς του. Σε αυτούς που τον πολεμούν!

Όταν κάποιος ασκεί κριτική δεν είναι πάντα «βαλτός». Αυτό το ξέρουν όλοι. Αλλά κάποιοι το ξεχνούν κατά περίπτωση. Και έτσι αποφεύγουν τις απαντήσεις και περιορίζονται στις «κορώνες».

Θα περιμέναμε ο Δήμαρχος να μας γράψει για το όραμά του για το νησί. Να πει κάτι για όλους εμάς που το αγαπάμε και το επισκεπτόμαστε συνέχεια. Αντ’ αυτών μας απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη! Δε γίνεται έτσι η πολιτική ούτε η ανάπτυξη του τόπου.

Στην κριτική και τα ερωτήματα, ο αιρετός οφείλει να απαντά. Η δημοσιογραφία δε φιμώνεται από απειλές.

Δε φοβηθήκαμε άλλους και άλλους, Δήμαρχε…

To άρθρο Το Μεγανήσι και ο άσφαλτος! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα