Το μεγαλύτερο τούνελ του Βελγίου θα φέρει στο εξής το όνομα της τραγουδίστριας Ανί Κορντί (pics, vids)

16:06 8/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Το μεγαλύτερο τούνελ του Βελγίου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, θα πάρει το όνομα της τραγουδίστριας Ανί Κορντί, που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η περιφέρεια των Βρυξελλών, έπειτα από μια διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η ερμηνεύτρια του “Tata Yoyo” και του “La bonne du curé” κέρδισε στον διαγωνισμό άλλες 14 γυναικείες προσωπικότητες όπως η αντιστασιακή

Αντρέ Ντε Ζονγκ, η γεννημένη στις Βρυξέλλες μυθιστοριογράφος Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, η Βελγίδα δικαστής και φεμινίστρια Μαρί Ποπελίν και άλλες όπως η Μαρί Κιουρί, η Ρόζα Παρκς ή η Σιμόν Βέιλ.

Δείτε φωτογραφίες:

Bruxelles : le plus long tunnel de Belgique rebaptisé au nom d’Annie Cordy
➡️ https://t.co/ggUK36mchR pic.twitter.com/xRAG3IaPBK

— Le Parisien Musique (@ParisienMusique) March 8, 2021

#Bruxelles : le tunnel Léopold II devient le tunnel Annie Cordy https://t.co/oOgOesVhnH

— RTBF info (@RTBFinfo) March 8, 2021

“Η Ανί Κορντί ξεχώρισε σαφώς μεταξύ των 15 υποψηφίων με ποσοστό άνω του 22% των ψήφων”, υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση μετά την ψηφοφορία η Bruxelles Mobilité.

Δείτε βίντεο:

Μεταξύ των δρόμων της βελγικής πρωτεύουσας που φέρουν το όνομα ενός προσώπου, μόλις το 6,1% φέρει το όνομα μιας γυναίκας και το 93,1% εκείνο ενός άνδρα, υπενθυμίζει η δημόσια υπηρεσία των Βρυξελλών.

Η σήραγγα αυτή, που είναι γνωστή για τα μποτιλιαρίσματά της, ονομαζόταν μέχρι πρότινος “σήραγγα του Λεοπόλδου Β'”, προς τιμή του πρώην βασιλιά, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του αποικιοκρατικού παρελθόντος του Βελγίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Το μεγαλύτερο τούνελ του Βελγίου θα φέρει στο εξής το όνομα της τραγουδίστριας Ανί Κορντί (pics, vids) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα