Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι καθυστερεί την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

17:08 26/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι εμποδίζει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, ενώ οι δύο πλευρές διανύουν σήμερα (26.11.2023) την τρίτη ημέρα της εφαρμογής της συμφωνίας τους για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων.

«Αυτό συνέβη πριν από περίπου μία ώρα στο δρόμο που οδηγεί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», γράφει ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT) του Ισραήλ σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) για να κατηγορήσει τη Χαμάς ότι εμποδίζει την είσοδο της ανθρωπιστικής

βοήθειας.

«Ένα σημείο ελέγχου της Χαμάς μπλόκαρε τα φορτηγά που παρέδιδαν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της βόρειας Γάζας. Για τη Χαμάς, οι κάτοικοι της Γάζας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα», αναφέρει ο ίδιος, με τη φωτογραφία να κυκλοφορεί στα διεθνή ΜΜΕ.

Χθες ήταν η Χαμάς που κατηγορούσε το Ισραήλ ότι δεν είχε επιτρέψει σε αρκετά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν από τη Ράφα στη Γάζα, κάτι που καθυστέρησε την ανταλλαγή των ομήρων για πολλές ώρες.

#عاجل #صورة هذا ما وقع قبل ساعة تقريبًا في الطريق المؤدي الى شمال قطاع غزة: حاجز أقامته حماس لمنع الشاحنات التي دخلت لنقل مساعدات انسانية لسكان شمال قطاع غزة من المرور.
يا سكان غزة، تثبت حماس في هذا الحادث مثل أحداث عديدة أخرى وقعت في هذه الحرب انكم موجودون في أسفل سلم… pic.twitter.com/E962UBYCCB

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) November 26, 2023

Πάντως, νωρίτερα σήμερα η COGAT ανακοίνωσε ότι 200 ​​φορτηγά βοήθειας μπήκαν στη Γάζα, μερικά εκ των οποίων με προορισμό το βόρειο τμήμα του θύλακα.

To άρθρο Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι καθυστερεί την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Χαμάς, Γάζα,israil, chamas, gaza