Το JUICE του ESA εκτοξεύτηκε και ταξιδεύει προς τον πλανήτη Δία - Εντυπωσιακές εικόνες από την εκτόξευση

16:35 14/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Η διαστημική αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) εκτοξεύτηκε σήμερα στις 15:15 (14.4.2023, ώρα Ελλάδας) και ταξιδεύει προς τον πλανήτη Δία και τα φεγγάρια του. Το διαστημόπλοιο Ariane 5 έφυγε από τη Γη και μετά από 28 λεπτά, το JUICE διαχωρίστηκε από αυτό και συνεχίζει το ταξίδι του.

Στόχος της διαστημικής αποστολής του ESA είναι να κάνει αναλυτικές παρατηρήσεις του αέριου γίγαντα πλανήτη Δία, όπου αναμένεται να φτάσει σε 8 χρόνια!

Παράλληλα, θα παρατηρήσει και τα 3 παγωμένα φεγγάρια του, τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ και την Ευρώπη, γύρω από τα οποία θα κάνει 35 διελεύσεις.

Αρχικά, η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για χτες, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο διαστημικό κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα, στη νότια Αμερική, κατέστησαν αναγκαία την αναβολή της κατά μία ημέρα.

Δείτε πλάνα από την εκτόξευση:

Another view of @ariane5 #VA260 liftoff and ascent. For real-time mission updates, follow @Arianespace and @ESA_JUICE pic.twitter.com/1YCuYhPr2h

ESA (@esa) April 14, 2023

Separation is now confirmed for our incredible passenger #ESAJuice!#VA260 #Ariane5 #DestinationJupiter@ESA_JUICE @esa @esascience @AirbusSpace @ArianeGroup @Ariane5 @CNES @EuropeSpacePort pic.twitter.com/5awV1YdGdK

— Arianespace (@Arianespace) April 14, 2023

We have #AcquisitionOfSignal from #ESAJuice!

The spacecraft has said its first words from its new home in space, captured by our New Norcia ground station in Western Australia.
@ESA_Juice, we hear you loud and clear.

#AoS https://t.co/wYDS3AAgrb pic.twitter.com/n1cr8JNWvb

ESA Operations (@esaoperations) April 14, 2023

To άρθρο Το JUICE του ESA εκτοξεύτηκε και ταξιδεύει προς τον πλανήτη Δία - Εντυπωσιακές εικόνες από την εκτόξευση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
JUICE, ESA, Δία - Εντυπωσιακές,JUICE, ESA, dia - entyposiakes