Το Champions League επιστρέφει με Παρί – Ρεάλ: Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

14:17 15/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ύστερα από κάτι παραπάνω από δύο μήνες, το Champions League επιστρέφει στη δράση με τη διεξαγωγή της νοκ άουτ φάσης των “16”.

Η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο κάνει την επανεμφάνιση της για πρώτη φορά μετά τις 9 Δεκεμβρίου με δύο αναμετρήσεις, ισάριθμες είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη (16/2), ενώ τα πρώτα παιχνίδια στη φάση των «16»

ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα, έχοντας τις αντίστοιχες ημέρες (22 και 23/2) από δύο αγώνες.

Το Champions League δεν θα μπορούσε να επιστρέψει με καλύτερο τρόπο, μιας και το πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” θα μπορούσε να ήταν κι ο τελικός της διοργάνωσης.

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται απόψε (22:00) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι. Πρόκειται για μία σύγκρουση γιγάντων, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές από τη σεζόν 2015-2016.

Οι Γάλλοι ψάχνουν μία νίκη-δήλωση, θέλοντας να διαψεύσουν όσους θεωρούν ότι η Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπορεί να διεκδικήσει το Champions League, παρά τον γαλαξία αστέρων που έχει φέρει στο Παρίσι.

Ο Λιονέλ Μέσι θα συναντήσει και πάλι τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα προσπαθήσει να την πληγώσει, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Παρί κι όχι της Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι δεν θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον και τον πρώην αρχηγό τους, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος είναι τραυματίας.

Στη σκιά του ντέρμπι το Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι

Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζουν στη Λισαβόνα την προσπάθειά τους για ευρωπαϊκή διάκριση, εναντίον της Σπόρτινγκ.
Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στην Premier League, έχουν μια… δυσάρεστη ανάμνηση στην Πορτογαλία, μετά τον περσινό χαμένο τελικό κόντρα στην Τσέλσι (1-0), όχι στη Λισαβόνα, αλλά στο Πόρτο.

Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος δεν έχει κατακτήσει το Champions League από τα χρόνια του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (σ.σ. νικητής το 2009 και το 2011), εξακολουθεί να… κυνηγά ακόμη μια επιτυχία στη διοργάνωση με τη Μάντσεστερ Σίτι, ύστερα από αρκετές απογοητεύσεις, τόσο στον πάγκο των «πολιτών» όσο και σε εκείνον της Μπάγερν Μονάχου.

Απέναντί του, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία εμφανίζεται ως αουτσάιντερ, θα βασιστεί στο ταλέντο του 37χρονου προπονητή της, Ρούμπεν Αμορίμ.

Δεύτερος στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν με τη Σπόρτινγκ, ο Αμορίμ έδωσε δυναμική στα «λιοντάρια», τα οποία οδήγησε την περασμένη σεζόν στον πρώτο τίτλο τους στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας από το 2002.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» (ώρα έναρξης 22:00)

Πρώτοι αγώνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ίντερ (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου
Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Άγιαξ (Ολλανδία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Αγώνες ρεβάνς

Τρίτη 8 Μαρτίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ίντερ (Ιταλία)

Τετάρτη 9 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Τρίτη 15 Μαρτίου
Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Τετάρτη 16 Μαρτίου
Λιλ (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

To άρθρο Το Champions League επιστρέφει με Παρί – Ρεάλ: Το πρόγραμμα της φάσης των «16» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα