Το Bread B.C. και η γεύση των γιορτών
Στο τέλος κάθε χρονιάς, η προσοχή στρέφεται στην ουσία και αυτή δεν είναι άλλη από τη γεύση. Στο Bread B.C., αυτή η περίοδος δεν μετριέται με βιασύνη, αλλά με τον χρόνο που χρειάζεται η ζύμη για να ωριμάσει, οι συνταγές για να δείξουν τον χαρακτήρα τους και τα υλικά για να σταθούν στο «ύψος» τους. Τα Χριστούγεννα 2025 φτάνουν εδώ με ένα άκρως ενδιαφέρον σύνολο προτάσεων που επιμένει στις αργές διαδικασίες και σε γεύσεις που μένουν.
Οι φετινές επιλογές για τις γιορτές διαμορφώνονται με
Για πρώτη φορά φέτος, στον κατάλογο κάνει την εμφάνισή του το panettone Bread B.C.. Πρόκειται για ένα απαιτητικό αρτοσκεύασμα με ιταλική καταγωγή, το οποίο εδώ παρουσιάζεται σε 100% προζυμένια εκδοχή, με pasta madre, διπλή ζύμωση και αργή ωρίμαση. Η συνταγή του δοκιμάστηκε ξανά και ξανά, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή ελαφρύ σώμα, αέρινη υφή, αρωματικό βάθος. Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές με διπλή σοκολάτα (bitter και γάλακτος) και με confit εσπεριδοειδών με σταφίδες. Και οι δύο παραλλαγές στέκονται με άνεση τόσο στο τραπέζι των ημερών όσο και ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Η βασιλόπιτα Bread B.C. είναι φτιαγμένη με πούδρα αμυγδάλου και φουντουκιού, κομμάτια σοκολάτας, αλλά και διακριτικά αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού.Η βασιλόπιτα Bread B.C., που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σταθερό κοινό, επιστρέφει με τη γνώριμη συνταγή της, η οποία περιλαμβάνει πούδρα αμυγδάλου και φουντουκιού, κομμάτια σοκολάτας, αλλά και διακριτικά αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού. Είναι πλούσια, χωρίς να υπερβάλει σε γλυκύτητα. Το φετινό φλουρί που κρύβει στην καρδιά της για τον τυχερό ή την τυχερή της χρονιάς υπογράφει το εργαστήριο κεραμικής «Ανάφης γη» και έχει τη μορφή μιας μικρής, πορσελάνινης καρδιάς. Δεν είναι ένα απλό γούρι, παρά ένα χειροποίητο αντικείμενο φτιαγμένο να συνοδέψει την παράδοση της κοπής της πίτας με διακριτική τρυφερότητα.
Η Galette des Rois, με τραγανή σφολιάτα, αμυγδαλένια κρέμα και την παραδοσιακή fève, μεταφέρει στο τραπέζι το γαλλικό έθιμο της νέας χρονιάς με τον πιο αυθεντικό τρόπο.Ο κατάλογος του Bread B.C. για τις γιορτές περιλαμβάνει φυσικά άψογα μελωμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, φτιαγμένους με έμφαση στο άρωμα και στη μακρά επίγευση, διαθέσιμους και σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων. Επιπλέον, η Galette des Rois, με τραγανή σφολιάτα, αμυγδαλένια κρέμα και την παραδοσιακή fève, μεταφέρει στο τραπέζι το γαλλικό έθιμο της νέας χρονιάς με τον πιο αυθεντικό τρόπο.
Στις πιο περίτεχνες δημιουργίες τώρα, ανάμεσα στα άλλα, συναντά κανείς το Saint Honoré, με βάση σφολιάτας, choux και απαλή κρέμα, καθώς και την dacquoise αμυγδάλου που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγανό εξωτερικό και το μαλακό κέντρο, δεμένη με κρέμα αμυγδάλου, αλμυρή καραμέλα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Στο πιο ανάλαφρο κομμάτι του καταλόγου βρίσκονται τα gingerbread cookies, τα mendiants από λεπτές πλάκες σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, καθώς και τα βουτυρένια και αρωματικά handmade cookies “Diamonds”.
Τι πιο όμορφο αυτές τις γιορτές από ένα λαχταριστό Saint Honoré ;Ιδιαίτερη θέση έχουν και τα Gift Boxes, τα οποία συγκεντρώνουν επιλογές από μπισκότα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, χειροποίητη σοκολάτα, spreads και μαρμελάδα μούρων, μαζί με αφρώδη οίνο Peleano Μαστίχα. Ανάμεσα στις σταθερές επιστροφές της εποχής, το Christmas Bread εμφανίζεται και φέτος με αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα, γλυκάνισο και αλεύρι ολικής άλεσης, διατηρώντας ατόφιο τον χαρακτήρα του.
Στο Χαλάνδρι, το Bread B.C. έχει διαμορφώσει μια σταθερή κουλτούρα γύρω από το «αληθινό ψωμί»: φυσικό προζύμι, υπομονή, διαδικασίες που δεν συμπιέζονται χρονικά και πρώτες ύλες, οι οποίες δεν καλύπτουν η μία την άλλη. Την ίδια γραμμή ακολουθεί και στον κατάλογο των ημερών, μένοντας πιστό στον τρόπο που το έχει καθιερώσει.
Info
Bread B.C., Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι
Τηλ.: +30 210 6851961
Email: [email protected]
To άρθρο Το Bread B.C. και η γεύση των γιορτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Με αυτό τον καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα: Συμφωνούν ECMWF και GFS (Εικόνες)
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νέο επεισόδιο on air – Έκλεισε το τηλέφωνο, γιατί είπε τη φράση «έτσι σκοτώνονται οι γυναίκες» [βίντεο]
- Τα Επαγγέλματα που σβήνουν την επόμενη 5ετια
- Άνδρας που επιβίωσε από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, έζησε και το μακελειό της παραλίας Bondi στην Αυστραλία
- Μακελειό στο Σίδνεϊ: Σοκαριστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης – Στους 12 οι νεκροί
- Ο Θάνος Πετραλιάς... "επικαλέστηκε το δικαίωμα στην σιωπή" για τα 820 ευρώ μισθό
- Καιρός: Συμφωνούν ECMWF και GFS για τα Χριστούγεννα - Επιβεβαιώνουν Ιταλοί μετεωρολόγοι
- Αυτό είναι το πιο μονογαμικό ον στον πλανήτη με ποσοστό 99,4% - Σε ποια θέση βρίσκεται ο άνθρωπος
- Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την διακοπή μετάδοσης αγώνα από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ
- Μακελειό στο Σίδνεϊ: Η στιγμή που πολίτης-ήρωας αρπάζει το όπλο του δράστη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- «Όλα επιτρέπονται»: Ανατροπή για τη σειρά που πρωταγωνιστεί η Kim Kardashian – Ανανεώθηκε για 2η σεζόν
- Το Bread B.C. και η γεύση των γιορτών
- Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και έστειλαν τα αιτήματά τους στο Μαξίμου – «Να προσέλθετε σε διάλογο» τους ζητά ο Τσιάρας
- Μαρούσι – ΠΑΟΚ 87-97: Διπλό με εντυπωσιακό ντεμπούτο για Τίμι Άλεν και Μπριν Ταϊρί στους Θεσσαλονικείς
- Αναβλήθηκαν τα Βαλένθια – Σαραγόσα και Λεβάντε – Βιγιαρεάλ υπό το φόβο της κακοκαιρίας στην Ισπανία
- Σίδνεϊ: 12 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά
- Ο Αχιλλέας Πούγγουρας συμφώνησε με τον ΟΦΗ και επιστρέφει στην Ελλάδα
- Πετραλιάς για προϋπολογισμό 2026: Έντονο μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα και η μεγαλύτερη φορολογική παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών
- Μίλαν – Σασουόλο 2-2: Γκέλα και δύο χαμένοι βαθμοί για τους «ροσονέρι» στη Serie A
- IQ 160 – επόμενα επεισόδια: Η Πηνελόπη λαμβάνει τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας του μωρού που περιμένει
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Το Bread B.C. και η γεύση των γιορτών
- Πετραλιάς για προϋπολογισμό 2026: Έντονο μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα και η μεγαλύτερη φορολογική παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών
- ΣΕΒΕ – ΣΒΕ: Έκκληση στους αγρότες για διάλογο από τέσσερις φορείς της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας
- Μαρούσι – ΠΑΟΚ 87-97: Διπλό με εντυπωσιακό ντεμπούτο για Τίμι Άλεν και Μπριν Ταϊρί στους Θεσσαλονικείς
- Αγρότες: Έκκληση για διάλογο από τέσσερις φορείς της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας
- Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε
- Μίλαν – Σασουόλο 2-2: Γκέλα και δύο χαμένοι βαθμοί για τους «ροσονέρι» στη Serie A
- Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και έστειλαν τα αιτήματά τους στο Μαξίμου – «Να προσέλθετε σε διάλογο» τους ζητά ο Τσιάρας
- Τέλη κυκλοφορίας 2026: Μέχρι πότε εκπνέει η προθεσμία – Τι αλλάζει με τα πρόστιμα
- Θεμιστοκλέους για τη δωρεά σπέρματος από Δανό με καρκινογόνο μετάλλαξη: «Μπορεί να υπάρχουν 12 οικογένειες από τον ίδιο δότη στην Ελλάδα»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ένας Μουσουλμάνος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ αφόπλισε τον ένα δράστη στο Σϊδνεϊ
- 3I/ATLAS: Ποιος είναι ο πράσινος διαστρικός κομήτης που πλησιάζει στη Γη – Αποτελεί τελικά απειλή;
- Λαμία: Τραυματίστηκε 15χρονος με ηλεκτρικό πατίνι – Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο
- Τέλη κυκλοφορίας 2026: Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή - Τι αλλάζει
- Αυστραλία- επίθεση στο Μπόνταϊ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για “μια σκληρή επίθεση εναντίον Eβραίων”
- Στο Βερολίνο με συμβιβαστική διάθεση ο Ζελένσκι ενόψει κρίσιμων συνομιλιών για εκεχειρία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι 15 συλληφθέντες
- ΧΑΜΟΣ με την Τούνη! Η αντίδραση στις κάμερες μετά τις «βολές» στον Αλεξάνδρου – Τι έκανε
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο ήρωας που αφόπλισε τον δράστη - "Έσωσε αμέτρητες ζωές"
- Guardian: Το μεγάλο «φαγοπότι» αμερικανικών εταιρειών στη Γάζα



