Τι βλέπεις όταν είσαι στο υποβρύχιο για τον Τιτανικό

13:03 21/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Εδώ και τρεις μέρες εξακολουθεί να αγνοείται το υποβρύχιο που επιχείρησε να καταδυθεί προς το ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή. 

Σημειώνεται πως πριν λίγες ώρες αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για το υποβρύχιο που αγνοείται κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς ακούστηκαν «γδούποι» από τον τομέα ερευνών. Ωστόσο ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς το οξυγόνο τελειώνει σε λίγες ώρες, ενώ κανείς δε ξέρει που μπορεί να βρίσκεται το υποβρύχιο.

Ο δημοσιογράφος του CBS, Ντέιβιντ Πογκ,

έκανε πριν λίγους μήνες την ίδια ξενάγηση των 250.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε συγκλονισμένος με τις εξελίξεις. 

Ο Πογκ είχε επιβιβαστεί στο βαθυσκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων και είχε καταδυθεί μέχρι το ναυάγιο του Τιτανικού. «Δεν θα πω ψέματα, ήμουν λίγο νευρικός» είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στο πώς ένιωθε πριν επιβιβαστεί.

Στην – τότε – επιτυχή κατάδυση το ναυάγιο του Τιτανικού αναδύθηκε μπροστά στα έκπληκτά μάτια όλων. Πριν επιβιβαστεί στο υποβρύχιο ο Πογκ, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες έπρεπε να υπογράψει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι μπορεί να πάει στραβά σε μια τέτοια, ριψοκίνδυνη επιχείρηση.

 

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού είναι συγκλονιστικές.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε και τα έγγραφα που χρειάστηκε να υπογράψει: «Πειραματικό υποβρύχιο σκάφος που δεν έχει εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από οποιονδήποτε ρυθμιστικό φορέα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωματικό τραυματισμό, αναπηρία, συναισθηματικό τραύμα ή θάνατο».

Αποκάλυψε, δε, πως με άνεση ο ιδρυτής της εταιρίας εξηγούσε πως παρά τα αμφίβολα υλικά κατασκευής του υποβρυχίου, αυτό είναι σε θέση να διεκπεραιώσει ένα ασφαλές ταξίδι. «Τρέχουμε όλο αυτό το πράγμα με αυτό το χειριστήριο παιχνιδιού» ακούγεται να λέει.

Δείτε το ρεπορτάζ του CBS που προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023: 

 

To άρθρο Τι βλέπεις όταν είσαι στο υποβρύχιο για τον Τιτανικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιτανικό,titaniko