Τι κι αν άργησες να στολίσεις; Τα Χριστούγεννα σε περιμένουν στo Public

10:49 15/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Η διαδικασία του χριστουγεννιάτικου στολισμού είναι από τις πιο αγαπημένες στιγμές της χρονιάς για κάθε οικογένεια, παγκοσμίως. Στο επίκεντρό της βρίσκεται πάντα το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Την ημέρα που μπαίνουμε στο σπίτι φορτωμένοι με σακούλες γεμάτες με χριστουγεννιάτικα είδη, αισθανόμαστε ήδη την ατμόσφαιρα να αλλάζει. Μπαίνοντας σε διάθεση γιορτών όλα είναι διαφορετικά! Γι’ αυτό το λόγο πολλοί στολίζουν από νωρίς, ακόμη και δύο μήνες πριν. Στην πραγματικότητα όμως πότε δεν είναι αργά για να στολίσουμε το σπίτι μας.

Τραγουδώντας το It’s The Most Wonderful Time

Of The Year – ίσως την πιο κατάλληλη  μουσική υπόκρουση που θα μπορούσε να παίζει στο πικάπ αυτές τις μέρες-  ο Andy Williams είχε περιγράψει με τον πιο γλαφυρό τρόπο αυτές τις χριστουγεννιάτικες στιγμές.

Φανταχτερά κρεμαστά στολίδια, πλουμιστές γιρλάντες, πολύχρωμα λαμπάκια και άλλα χριστουγεννιάτικα είδη βγαίνουν απ’ τις κούτες και σκορπίζονται μέσα στο σπίτι, ενθουσιάζοντας τα παιδιά και γεμίζοντας χαρά τους μεγάλους. Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, μας θυμίζουν τη σημασία της δοτικότητας. Οι μεγαλύτεροι μοιράζονται μεταξύ τους δώρα και ευχές ενώ παράλληλα χαρίζουν την ευτυχία στα παιδιά κάνοντας δώρα που ήταν για μήνες στη δική τους παιδική wish list.

Ο στολισμός του δέντρου, λοιπόν, ανήκει δικαιωματικά σε αυτά. Οι μεγαλύτεροι το τοποθετούμε κοντά στο παράθυρο και εκείνα αναλαμβάνουν. Παίρνουν ένα-ένα τα στολίδια και τοποθετούν προσεκτικά σε κάθε κλαδί. «Κάτω τα μεγάλα και πάνω τα μικρότερα στολίδια» λέει ο άτυπος κανόνας του στολισμού. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, εφόσον τα παιδιά μας το επιτρέψουν, να βοηθήσουμε κι εμείς, ειδικά στα λαμπάκια και τις γιρλάντες. Στο τέλος όμως εκείνα θα βάλουν το αστέρι στην κορυφή του δέντρου και φυσικά εκείνα θα βάλουν – με πολλή προσοχή- τα λαμπάκια στην πρίζα, φωτίζοντας τα πρόσωπά μας, το σπίτι μας, τη ζωή μας. Τοποθετώντας και τη φάτνη στη βάση του δέντρου, η χριστουγεννιάτικη εικόνα έχει ολοκληρωθεί. 

Αυτή είναι η στιγμή που διαχρονικά, μικροί και μεγάλοι, στέκονται δίπλα ή μπροστά απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τραβούν μία από τις πιο κλασικές φωτογραφίες των οικογενειακών άλμπουμ. «Χριστούγεννα 2020».

Και αφού το δέντρο είναι έτοιμο, σειρά έχει το υπόλοιπο σπίτι: Το δέντρο μπορεί να είναι στο επίκεντρο αλλά υπάρχουν τόσα χριστουγεννιάτικα είδη ακόμη που μπορούν να δώσουν τον εορταστικό τόνο που χρειάζεται κάθε γωνιά!

Ξεκινάμε από το όμορφο στεφάνι έξω από την πόρτα μας μαζί με το κλασικό “Merry Christmas”.

Ένα ωραίο κόκκινο τραπεζομάντιλο, μερικά ωραία λευκά κεριά με όμορφες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και φυσικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες συμπληρώνουν τον εορταστικό καμβά της τραπεζαρίας.

Έπειτα, στολίζουμε την κουζίνα με μερικά πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και φυσικά βάζουμε στη βιτρίνα τα χριστουγεννιάτικα σερβίτσια. Αυτές είναι οι μέρες που το φαγητό είναι γιορτή και απόλαυση μαζί.

Φυσικά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν πρέπει να λείπει και από τα δωμάτια. Ένας διακριτικός φωτισμός μαζί με ξύλινες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις είναι ό,τι πρέπει για να παραμείνουμε σε εορταστική διάθεση, από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι το βράδυ που κοιμόμαστε.

Και επειδή είπαμε πως ποτέ δεν είναι αργά για να στολίσουμε, για όσους από εμάς δεν έχουμε προλάβει, το Public.gr δίνει τη λύση: Από χριστουγεννιάτικο δέντρο ως κρεμαστά στολίδια, λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, γιρλάντες, φάτνη, διακοσμητικά χώρου, ακόμη και χριστουγεννιάτικα είδη σπιτιού ή χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους, το μεγαλύτερο ελληνικό marketplace είναι εκεί με οικονομικές ιδέες από 2.000 συνεργαζόμενα καταστήματα. Επισκεπτόμαστε σήμερα τη σελίδα με τα παιδιά της οικογένειας και αφήνουμε τη φαντασία τους να τρέξει. Η παραγγελία θα έρθει στο σπίτι μας με απόλυτη ασφάλεια ή θα είναι απλά ένα… click μακριά για παραλαβή από το κατάστημα.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Ας «ντύσουμε» λοιπόν το σπίτι μας με χαρά και αισιοδοξία!

To άρθρο Τι κι αν άργησες να στολίσεις; Τα Χριστούγεννα σε περιμένουν στo Public δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα