Τι κάνει την Ελλάδα επενδυτικό hotspot
Σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για την απόκτηση πολυτελών κατοικιών εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς η ζήτηση από ξένους επενδυτές αυξάνεται συνεχώς.
Όπως εκτιμά η γενική διευθύντρια της Premier Realty Greece, κ. Κορίνα Σαΐα, η Ελλάδα κατατάσσεται στις δέκα πρώτες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές σε αριθμό εκατομμυριούχων επενδυτών για το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Net
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ακολουθούμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ η Ελλάδα εξασφαλίζει την όγδοη θέση.
Τα οικιστικά ακίνητα κυριαρχούν στην αγορά, με τον προβλεπόμενο όγκο να φτάνει το 1,34 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2025, βάσει στοιχείων της Statista.
Ο παράγοντας που ενισχύει την ελκυστικότητα της Ελλάδας είναι οι ανταγωνιστικές τιμές της σε σύγκριση με άλλες πολυτελείς αγορές, όπως η γαλλική και η ιταλική Ριβιέρα.
Αναδυόμενες περιοχές για επενδύσεις σε πολυτελή ακίνηταΗ Αθηναϊκή Ριβιέρα, η Μύκονος και η Κρήτη παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί για την αγορά πολυτελών κατοικιών, ωστόσο νέες περιοχές έρχονται στο προσκήνιο και κερδίζουν το ενδιαφέρον επενδυτών.
Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, προσελκύει πλέον αυξανόμενο ενδιαφέρον λόγω της προσιτής τιμής των ακινήτων, της φυσικής ομορφιάς της και της εύκολης προσβασιμότητάς της, σε σύγκριση με πιο γνωστά νησιά.
Αντίστοιχα, η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους νέους επενδυτικούς προορισμούς, καθώς είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά που είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, χωρίς την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ως ανερχόμενο τουριστικό hotspot, παρουσιάζει ισχυρές δυνατότητες κεφαλαιακής ανατίμησης και μακροπρόθεσμης επενδυτικής απόδοσης.
Γιατί επενδύουν στην ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτωνΌπως εκτιμά η κ. Σαΐα, οι αποδόσεις ενοικίων σε πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, καθώς βίλες και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών σε τουριστικές περιοχές επιτυγχάνουν υψηλές τιμές μίσθωσης. Επιπλέον, η Ελλάδα συνδυάζει μοναδικές τοποθεσίες, όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα νησιά, που προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτει, έχει υιοθετήσει πολιτικές που ευνοούν τις επενδύσεις, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα σε όσους επιλέγουν να τοποθετήσουν κεφάλαια στην αγορά ακινήτων. Παράλληλα, οι τιμές των πολυτελών ακινήτων σημειώνουν σταθερή άνοδο. Ορισμένες προνομιούχες περιοχές καταγράφουν ετήσιες αυξήσεις που ξεπερνούν το 10%, ενώ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα η αύξηση έφτασε το 8% το 2024.
Τι αναζητούν οι αγοραστές πολυτελών κατοικιώνΟι αγοραστές πολυτελών ακινήτων έχουν υψηλές απαιτήσεις και αναζητούν κατοικίες που συνδυάζουν αποκλειστικότητα, ιδιωτικότητα και εγγύτητα σε κορυφαίες υπηρεσίες, όπως σχολεία, νοσοκομεία και μαρίνες.
Οι βιώσιμες κατασκευές και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά αποτελούν πλέον προτεραιότητα, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η υψηλή ασφάλεια, ο μοναδικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας.
Το μέλλον της ελληνικής αγοράς πολυτελών ακινήτωνΗ ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες απαιτήσεις, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την τεχνολογική καινοτομία. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πλέον οικολογικά υλικά, όπως τσιμέντο με αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα, πέτρα τοπικής προέλευσης και ανακυκλωμένο ξύλο.
Παράλληλα, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών μεταφορών επηρεάζει τον σχεδιασμό των κατοικιών, με την προσθήκη ιδιωτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και υποδομών για υδρογονοκίνητα σκάφη.
Με τις θετικές προοπτικές της αγοράς, τη διαρκή ζήτηση και τα κυβερνητικά κίνητρα, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για την απόκτηση πολυτελών ακινήτων. Η συνδυασμένη προσφορά επενδυτικών ευκαιριών και υψηλής ποιότητας διαβίωσης καθιστά τη χώρα μια από τις πλέον ελκυστικές επιλογές διεθνώς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
To άρθρο Τι κάνει την Ελλάδα επενδυτικό hotspot δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο σύζυγος της Ανθής Βούλγαρη δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου γιου τους
- Σοκ στη Βούλα: Εργάτες ακούμπησαν ηλεκτροφόρα καλώδια - Τραυματίστηκαν τρία άτομα
- Επεσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας
- Απαγόρευση καύσης σε όλη τη χώρα λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών
- Η θεραπευτική δύναμη της βρισιάς
- ΕΟΔΥ: Μέτρα Προστασίας από την αφρικανική σκόνη – Ποιες ομάδες πληθυσμού κινδυνεύουν περισσότερο
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 18χρονο που έβαλε βενζίνη και έγινε “καπνός” για να μην πληρώσει
- Εργατικό ατύχημα στη Βούλα: Χωρίς τις αισθήσεις του ένα άτομο
- Δεκάδες συλλήψεις για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων – Ο «ρόλος» της Greek Mafia
- EUROVISION 2025: Αυτή είναι η Κυπριακή συμμετοχή - Τι δείχνουν τα στοιχήματα;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Ολυμπιακός – Μπόντο Γκλιμτ: Ο γνώριμος Φέλιξ Τσβάιερ ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση
- «Λαβράκι» από το ελληνικό FBI: Το colpo grosso δυο εταιρειών με αντλίες βενζίνης και λαθραία καύσιμα – Κατέκλεβαν τους πελάτες
- Χριστίνα Ωνάση: Παρανυφάκι σε γάμο εφοπλιστή σε μια σπάνια φωτογραφία – Η αμήχανη έκφραση που σχολιάστηκε
- Αγγελική Ηλιάδη για τη σφράγιση του σπιτιού της Καίτης Γκρέυ: «Με βλέπετε να είμαι θλιμμένη;»
- Εργατικό ατύχημα στη Βούλα: 3 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους
- Καίτη Κωνσταντίνου: Τελευταίο αντίο στην ηθοποιό – Στο Αίγιο η κηδεία της
- Εργατικό δυστύχημα στη Βούλα: Ένας νεκρός
- Τουρκία: Πέθανε 24χρονος TikToker που έγινε διάσημος για τις τεράστιες ποσότητες φαγητού που έτρωγε
- Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε πίσω την αύξηση 50% στους δασμούς για χάλυβα και αλουμίνιο από τον Καναδά
- Τι κάνει την Ελλάδα επενδυτικό hotspot

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Τι κάνει την Ελλάδα επενδυτικό hotspot
- Αγγελική Ηλιάδη για τη σφράγιση του σπιτιού της Καίτης Γκρέυ: «Με βλέπετε να είμαι θλιμμένη;»
- Φιορεντίνα – Παναθηναϊκός: Ο Σκωτσέζος Τζον Μπίτον στην ρεβάνς της Ιταλίας
- Αλέξανδρος Υφαντής (Sychem): Οι επόμενοι πόλεμοι δεν θα είναι για το πόσιμο νερό
- Τύρναβος: Άγρια επεισόδια στο Κέντρο Υγείας – Εξαγριωμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε γιατρούς και αστυνομικούς
- Ανθή Βούλγαρη: Η πρώτη φωτογραφία του μωρού της, σε ανάρτηση που έκανε ο Κώστας Κωνσταντινίδης
- Κανόνι για την σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt
- Εργατικό ατύχημα στη Βούλα: Ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του
- Σεργκέι Λαβρόφ: Θα αποφύγουμε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων
- Εργατικό δυστύχημα στη Βούλα: Ένας νεκρός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα 12/3 – Ποιοι θα έχουν επανασυνδέσεις και ευχάριστες συναντήσεις
- Champions League: Μάχη Ατλέτικο-Ρεάλ για την πρόκριση στους «8», όλα ανοιχτά στο Λιλ-Ντόρτμουντ
- 4χρονος κάλεσε την αστυνομία επειδή η μαμά του του έφαγε το παγωτό -Απίστευτο βίντεο
- Δεκάδες συλλήψεις μελών δύο εγκληματικών οργανώσεων για λαθρεμπόριο καυσίμων και «πειραγμένες» αντλίες
- Στη Χάγη ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε μετά τη σύλληψή του
- Νέα έρευνα: Οι αιμοδότες έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου;
- Νέες τουρκικές απειλές για το Κυπριακό: «Οι συνομιλητές μας να προσέχουν κάθε τους βήμα»
- Τα βλέμματα στη Μόσχα, μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ουκρανίας
- Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία στον ΣΚΑΪ για το σχόλιο του Οικονόμου: «Σκέψου τον εαυτό σου σε καροτσάκι»