Τι είδε ο Μητσοτάκης στο Deloitte Alexander Competence Center
Το πρότυπο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες της Deloitte, στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει του Thessaloniki Helexpo Forum.
Η επίσκεψη στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC), το πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες
Ο πρωθυπουργός, σε συνομιλία με τα στελέχη του Deloitte Alexander Competence Center, επισήμανε τη σημασία της πληροφορίας και της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως είναι η πανδημία του COVID-19, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο της καινοτόμου τεχνολογίας σε αυτά.
Η επένδυση και οι προοπτικέςΤο Deloitte Alexander Competence Center ιδρύθηκε στο τέλος του 2017 με στόχο να επενδύσει και αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων και να μειώσει το φαινόμενο της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα (brain drain). Αποτελεί το 1ο πρότυπο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, ενώ απασχολεί περισσότερα από 300 νέα εξειδικευμένα στελέχη, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Ταproject που εξυπηρετούνται για το δίκτυο της Deloitte στην Ευρώπη αφορούν τους τομείς Digital, Application Management, Systems Integration, Cloud Engineering, Robotics Process Automation, Data Analytics, Enterprise & Operations Risk, Cyber Risk, Assurance, Finance και Tax.
Στη παρουσίαση του Deloitte Alexander Competence Center προς τον Πρωθυπουργό, ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος ανέφερε: «Οι νέοι επαγγελματίες του Deloitte Alexander Competence Center έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να εκπαιδευθούν σε τεχνολογίες αιχμής σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον που προσφέρει σταθερότητα και συνεχιζόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Ξεκινήσαμε με 20 εργαζόμενους στο τέλος του 2017 και προσδοκούμε να ξεπεράσουμε τους 600 τα επόμενα χρόνια. Μέσω του Deloitte Alexander Competence Center και της επένδυσης στην αξιοποίηση του ταλέντου των νέων αποφοίτων, στη συνεχή κατάρτιση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων τεχνολογιών αιχμής, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής σε έναν κόμβο γνώσης και καινοτομίας, ικανό να συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία».
Να σημειωθεί, ότι το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εξειδικευμένα και πιστοποιημένα μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, bootcamps, coding schools, ακαδημίες και ημέρες καριέρας, μέσω της πρωτοβουλίας «DACCademy». Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη και εκπαιδευτές από το παγκόσμιο δίκτυο της Deloitte, ενώ στο 80% των συμμετεχόντων αυτών των προγραμμάτων, προσφέρονται μόνιμες θέσεις εργασίας στο Deloitte Alexander Competence Center, σε συναφή αντικείμενα και έργα.
To άρθρο Τι είδε ο Μητσοτάκης στο Deloitte Alexander Competence Center δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παππούς και γιαγιά βρέθηκαν μαχαιρωμένοι, κατηγορείται ο… εγγονός τους
- Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη
- Άφησε να καταστρέψουν τσάντα 16.000 γιατί δεν ήθελε να πληρώσει άλλα… 43 ευρώ
- Ιωάννα Μαλέσκου για Νίκο Μουτσινά - «Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα»
- Σύψας: Τι θα συμβεί με τη συνύπαρξη γρίπης – κορονοϊού – Ποιοι πρέπει να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο
- Big Brother: «Εισβάλει» νέος παίκτης στο πρώτο Live!
- ΕΟΔΥ: 202 νέα κρούσματα και ένας θάνατος
- Προσάραξε τουριστικό ιστιοφόρο με επτά αλλοδαπούς στην Τσουγκριά
- Ρωσία σε Ελλάδα: Απαράδεκτες σπέκουλες και υστερία για τις ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο (video)
- Κορωνοϊός: Το ρωσικό εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα - Στο 100% των συμμετεχόντων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- «Οι ΕΔ και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον» – Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον αλεξιπτωτιστή
- Πάγωσε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ από τη φράση του μητροπολίτη – “Είμαστε στον αέρα”!
- Από τον καύσωνα στα χιόνια με πτώση 34 βαθμών σε λιγότερο από 24 ώρες – Δείτε που θα συμβεί
- Μέσι: “Μένει στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2021”
- Σοκαριστικό τροχαίο: Προσπάθησε να περάσει πεζός τη Συγγρού και τον χτύπησε αυτοκίνητο
- Ηράκλειο: Απίστευτη καταγγελία για ξενοδοχοϋπάλληλο – Κατέρρευσε από την πολλή δουλειά
- Τι είδε ο Μητσοτάκης στο Deloitte Alexander Competence Center
- Η Πολεμική Αεροπορία καλεί τους νέους Ίκαρους να παρουσιαστούν
- ΠΑΟΚ: Την Κυριακή (6/9) στη Θεσσαλονίκη ο Ζίβκοβιτς
- Superleague: Χωρίς Απόλλωνα οι τρεις πρώτες αγωνιστικές – Δύο εκτός ο ΠΑΣ Γιάννινα

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Τι είδε ο Μητσοτάκης στο Deloitte Alexander Competence Center
- Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Φτιάχνουν άγαλμα για να τιμήσουν την μνήμη του «Black Panther»
- Live: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Γώγο και Χαρδαλιά
- Κορονοϊός: Νέα μέτρα από τη Δευτέρα στη Μαδρίτη – Συγκεντρώσεις μέχρι 10 άτομα
- Superleague: Παραμένουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ
- 202 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα και ένας νέος θάνατος
- Το έξυπνο ρολόι με αυτονομία μπαταρίας 25 ημερών έρχεται και στην Ελλάδα
- 202 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα (04/09)
- Superleague: Χωρίς Απόλλωνα οι τρεις πρώτες αγωνιστικές – Δύο εκτός ο ΠΑΣ Γιάννινα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: «Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, να περιορίσουμε τη διασπορά πριν από τον χειμώνα»
- Νεκρός αλεξιπτωτιστής που είχε παρασυρθεί από ισχυρούς ανέμους
- Super League 1: Με play offs και play out και τη νέα χρονιά
- Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ελένης Ράντου για το μέλλον του θεάτρου: «Ο φετινός ρόλος θα είναι ο ρόλος του ανύπαρκτου»
- Ομορφιά: Δεν φαντάζεστε πώς θα την αποκτήσετε – Χωρίς χρήματα ή επεμβάσεις!
- Κορωνοϊός: 202 νέα κρούσματα - 86 στην Αττική - Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, λέει ο Γώγος
- Στον Ρόδο ο αδελφός του μεγαλύτερου πολέμιου του Ερντογάν
- Live-Γώγος: Διανύουμε κρίσιμη περίοδο για τον έλεγχο της πανδημίας – Με τα μέτρα θα περιοριστεί και η γρίπη
- ΜέΡΑ25: Η οικονομική πραγματικότητα δεν μπορεί να αποκρυβεί
- Προσάραξε τουριστικό ιστιοφόρο με επτά αλλοδαπούς στην Τσουγκριά