Θύελλα αντιδράσεων για τα πορτραίτα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Στόουνχεντζ - «Είναι αποκρουστικό και ασεβές»

17:08 30/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Οκτώ πορτραίτα της βασίλισσας Ελισάβετ κοσμούν το μνημείο του Στόουνχεντζ, με τη διοίκηση του ιστορικού χώρου να τιμά με αυτόν τον τρόπο τα 70 χρόνια της στο θρόνο της Βρετανίας και να συμμετέχει, έτσι, στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

«Ο μαγικός μας φόρος τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ», αναφέρει η ανάρτηση του Στόουνχεντζ στο Twitter, την οποία συνοδεύει με τη φωτογραφία όπου τα πορτραίτα της απεικονίζονται πάνω στους κολοσσιαίους λίθους του μνημείου, με χρονική

σειρά.

Όμως, η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες των social media να χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως «αποκρουστική και ακατάλληλη» ενώ άλλοι έγραψαν ότι είναι «ασέβεια» προς το ιστορικό μνημείο, το οποίο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Είναι τρομερή προσβολή στη διαχρονική ιστορία αυτών των λίθων», ενώ ένας άλλος είπε ότι «νόμιζα στην αρχή ότι ήταν fake και άνοστο. Εκπλήσσομαι που το παλάτι δεν σας ζήτησε να το κατεβάσετε».

Our spellbinding homage to Her Majesty The #Queen!
We've projected eight portraits of Queen Elizabeth II onto Stonehenge in celebration of the #PlatinumJubilee. pic.twitter.com/vn5vkGHJGt

— Stonehenge (@EH_Stonehenge) May 30, 2022

Ένας άλλος έκανε έναν πιο κυνικό χαρακτηρισμό: «τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε απλά να το απενεργοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω ότι η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό είναι τώρα».

Το Στόουνχεντζ είναι ένας τόπος θρησκευτικής σημασίας για τους παγανιστές από τον 12ο αιώνα, με ορισμένους χρήστες του Twitter να αναρωτιούνται εάν η εμφάνιση της Βασίλισσας στους λίθους του αρχαίου θρησκευτικού χώρου είναι ασέβεια ή όχι.

Ένας χρήστης απάντησε: «Αυτές τις πέτρες τις έβαλαν παγανιστές. Η βασίλισσα είναι χριστιανή. Δεν νομίζεται πώς είναι λίγο ασεβές αυτό;», ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ως παγανιστής που έχει επισκεφτεί αυτήν την έντονα πνευματική “εκκλησία”, νιώθω αηδιασμένος που χρησιμοποιείται έτσι».

Παρά τις αντιδράσεις, οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

To άρθρο Θύελλα αντιδράσεων για τα πορτραίτα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Στόουνχεντζ - «Είναι αποκρουστικό και ασεβές» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θύελλα, Ελισάβετ, Στόουνχεντζ - Είναι,thyella, elisavet, stoounchentz - einai