Θρήνος χωρίς τέλος στο Περού: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί της πανδημίας

07:54 29/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Το Περού, μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που πλήττονται ανελέητα από τον κορονοϊό. Μετά τον απολογισμό των τελευταίων 24 ωρών με τους 116 νεκρούς, ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε πια τις 4.000 ενώ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 141.000.

Το Περού είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία. Κατέγραψε 5.874 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δηλαδή νέο θλιβερό ρεκόρ την τρέχουσα εβδομάδα, μετά τα 5.772 κρούσματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη.

Click4more

Βραζιλία: Φέρετρα παντού! Ακόμα 1.156 νεκροί από κορονοϊό και ρεκόρ κρουσμάτων σε μια μέρα

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 4.099 στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σύστημα υγείας του Περού έχει κορεστεί, καθώς στα νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 8.395 ασθενείς, ενώ η οικονομία έχει παραλύσει κατά τουλάχιστον το ήμισυ.

Το Περού είναι η χώρα όπου καταμετράται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός θυμάτων της πανδημίας, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό — κράτη με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς και πολύ πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα αποφάσισε τον Μάρτιο να επιβάλλει μέτρα περιορισμού σε όλη την επικράτεια, ιδίως την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων, χωρίς όμως να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

«Αν δεν είχαμε αποφασίσει να επιβάλλουμε καραντίνα θα είχαμε 83.000 νεκρούς σήμερα», υποστήριξε ο περουβιανός πρωθυπουργός Βισέντε Σεβάγιος, χωρίς να εξηγήσει πώς κατέληξε σε αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Θρήνος χωρίς τέλος στο Περού: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί της πανδημίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα