Θεσσαλονίκη: Πνεύμα Χριστουγέννων – Πακέτα αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες (pics, video)

15:15 17/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμος εμπνέεται γι’ άλλη μια χρονιά από τις γιορτές και μοιράζει πακέτα αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες της πόλης.

Από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη συνεργεία του δήμου άρχισαν να μοιράζουν πακέτα αγάπης σε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη και χρειάζονται στήριξη. Τα πακέτα έχουν ήδη προετοιμαστεί και βρίσκονται στο χώρο των εγκαταστάσεων της

HelexpoΔΕΘ, περιλαμβάνουν από σχολικά είδη και παιχνίδια μέχρι κρέας, τυρί, γάλα, δημητριακά και χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, σήμερα, Πέμπτη (17.12.2020) θα διανεμηθούν 350 πακέτα αγάπης σε οικογένειες με παιδιά που ανήκουν στην κατηγορία των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ και είναι περίπου 800 άτομα, ενώ συνολικά στην πόλη θα εξυπηρετηθούν περίπου 5.000 πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πακέτα αγάπης είναι ενισχυμένα χάρη και στις προσφορές εταιρειών και πολιτών, ενώ για την προετοιμασία τους συνέβαλαν εθελοντές.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ενισχύουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση τα εκκλησιαστικά και τα συσσίτια κοινωνικών φορέων της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης άνοιξε από τις προηγούμενες ημέρες την κουζίνα των δημοτικών παιδικών σταθμών, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον covid, με σκοπό την προετοιμασία γευμάτων, που διατίθενται για την ενίσχυση των συσσιτίων που λειτουργούν στην πόλη.

Για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα προσφέρονται ημερησίως 650 μερίδες φαγητού για την ενίσχυση συσσιτίων που χρειάστηκε να περιορίσουν ή να αναπροσαρμόσουν τη λειτουργία τους λόγω των περιορισμών που είναι σε ισχύ.

Για την οργάνωση της προσπάθειας ενίσχυσης των συσσιτίων έχει γίνει σχετική συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Πνεύμα Χριστουγέννων – Πακέτα αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα