Θεσσαλονίκη: Ντου με full face κουκούλες σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο

14:52 21/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Ανησυχία επικρατεί στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης με τη… βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ σχολείων, του 1ου και του 2ου Λυκείου της πόλης, μετά από μια σειρά βίαιων γεγονότων με συμπλοκές μεταξύ μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, τα περιστατικά βίας στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από

τη συμπλοκή μαθητών από τα δύο σχολεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους μαθητές και να διακομιστεί στο νοσοκομείο ενώ στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και οι γονείς υπέβαλαν μηνύσεις.

Τα περιστατικά βίας συνεχίστηκαν όταν ομάδα μαθητών εισέβαλε με κουκούλες full face την ώρα του μαθήματος ενός τμήματος της Β’ τάξης στο 1ο Λύκειο. Σύμφωνα με το voria.gr, οι… κουκουλοφόροι προπηλάκισαν την καθηγήτρια και μετά είπαν ότι το έκαναν για φάρσα σε έναν από τους μαθητές της τάξης.

Ακόμη, σημειώθηκε ένα περιστατικό, αυτή τη φορά μεταξύ μαθητή και καθηγητή. Ειδικότερα, ο μαθητής του 1ου Λυκείου μπήκε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου και κάπνιζε, προκαλώντας την αντίδραση ενός καθηγητή. Όταν του έκανε παρατήρηση και του ζήτησε να του δώσει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, ο μαθητής αντέδρασε έντονα ενώ ένας άλλος του επιτέθηκε φραστικά και του είπε ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου», απειλώντας τον.

Μετά από όλα αυτά, δεκαμελής ομάδα μαθητών προσπάθησε να προχωρήσει στην κατάληψη του 1ου Λυκείου απαγορεύοντας την είσοδο όλων, μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο. Όταν οι γονείς αντέδρασαν και ο διευθυντής πήγε να μπει στον χώρο, ένας μαθητής τον έπιασε από το χέρι και τον έσπρωξε.

«Ιδιαίτερη παραβατικότητα τον τελευταίο καιρό»

Μιλώντας στο Voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, Νίκος Πουρσανίδης, αναφέρει ότι μια ομάδα μαθητών εμφανίζει μια ιδιαίτερη παραβατικότητα τον τελευταίο καιρό. «Θεωρήσαμε σωστό να βγάλουμε προς τα έξω αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών αποτελείται από μαθητές και των δύο σχολείων και, σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη, «πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να τηρούν κάποιους κανόνες».

Οι διευθύνσεις και των δύο σχολείων έχουν ήδη επιληφθεί της κατάστασης και αυτή αντιμετωπίζεται, ενώ έχουν ενημερωθεί η δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

«Δημοσιοποιούμε τα γεγονότα για να μην βρεθούμε εξαπίνης σε τυχόν χειρότερα περιστατικά, ενώ επιδιώκουμε το σχολείο να επιστρέψει στην ηρεμία και την άσκηση του εκπαιδευτικού έργου», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Ντου με full face κουκούλες σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα