Με το αγαπημένο καπέλο του στο φέρετρο ο 16χρονος Ρομά - Στερνό αντίο με τραπ μουσική

14:07 15/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Μέσα σε κλίμα βαθιά οδύνης ολοκληρώθηκε η κηδεία του 16χρονου Ρομά και πατέρα ενός μικρού παιδιού, που έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη

Με το αγαπημένο του καπέλο, ένα πακέτο τσιγάρα και υπό τους ήχους τραπ μουσικής που λάτρευε, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη,

ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης.

Σ’ ένα ατέλειωτο κομβόι θλίψης, οι Ρομά του οικισμού «Αγία Σοφία» που ζούσε ο έφηβος, συνόδεψαν με δεκάδες αυτοκίνητα και δυνατή μουσική τη νεκροφόρα μέχρι τα κοιμητήρια.

Εκεί βρίσκονταν εκατοντάδες κόσμου που έραναν το φέρετρο με λευκά λουλούδια μέχρι να μπει στον ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών για να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και στη συνέχεια συνόδεψαν την πομπή μέχρι τα παρακείμενα νεκροταφεία.

Τραγική φιγούρα οι γονείς του 16χρονου Κώστα και η σύζυγός του, η οποία κατέρρευσε την ώρα που αποχαιρετούσε τον πατέρα του παιδιού της. Η σύζυγός του κατά τη διάρκεια της νεκρικής πομπής ξέσπασε σε λυγμούς, ουρλιάζοντας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος βρέθηκε στην κηδεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως σήμερα «είμαστε όλοι Ρομά».

Ο δικηγόρος είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια και να μοιραστούμε το πένθος τους. Επίσης είμαστε και για έναν άλλον λόγο εδώ και εμείς αλλά και χιλιάδες κόσμος που ήρθαν εδώ να αποχαιρετήσουν τον Κώστα για να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας απέναντι σε φωνές που με επικίνδυνες κορόνες προσπαθούν να την χάσουν. Εμείς λοιπόν δηλώνουμε σήμερα ότι ο θάνατος του Κώστα μόνο ενότητα μπορεί να φέρει, είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε όλοι Ρομά».

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία ήταν σε αυξημένη επιφυλακή χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της κηδείας. 

«Όταν χάνεται ένας νέος, χάνει η κοινωνία»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την οικογένεια έδωσε ο γενικός γραμματέας αλληλεγγύης του υπουργείου εργασίας Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην κηδεία, ζητώντας «όλοι μαζί, να σπάσουμε το γκέτο που δημιουργεί τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η δικαιοσύνη αποφασίζει, εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις της και όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος, χάνει η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης.

«Θέλουμε δικαιοσύνη και μια συγνώμη από τον πρωθυπουργό προς την οικογένεια αυτή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας παρακαλώ να σταματήσει η ιστορία να σκοτώνεται κάθε χρόνο ένα παιδί από πυρά αστυνομικών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να μας προστατεύουν και όχι να μας σκοτώνουν», δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων και καλλιτέχνης Βασίλης Παϊτέρης.

«Είμαστε Έλληνες και απαιτούμε απ’ όλη την Ελλάδα και τους πολιτικούς να μας σεβαστούν γιατί φορολογούμαστε, ψηφίζουμε κι εμείς κι έρχεται ο καιρός των ψήφων και θα χρειαστούν και τη δική μας», πρόσθεσε ο κ. Παϊτέρης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης / Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Με το αγαπημένο καπέλο του στο φέρετρο ο 16χρονος Ρομά - Στερνό αντίο με τραπ μουσική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα