Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί «παρκουρίστες» που προκάλεσαν φωτιά σε κτίριο – Τι ισχυρίζονται

15:16 9/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Οι δύο νεαροί που προκάλεσαν εμπρησμό σε ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εγκλωβίστηκαν στη συνέχεια στην ταράτσα του κτιρίου, από όπου επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε διπλανές ταράτσες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο 21χρονοι ζήτησαν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να δικαστούν αύριο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, παρά

την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο διώκονται συνολικά για οκτώ πλημμελήματα. Ειδικότερα για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Κατά την προανάκριση ανέφεραν ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας μία «νέα καλλιτεχνική μέθοδο», όπως είπαν. Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε μουσαμά με συνέπεια να επεκταθεί στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου και να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Μιλώντας ένας από τους δύο 21χρονους έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. «Εχω δει στο youtube βίντεο ότι βάζεις φωτιά σε αυτό που έγραψες. Ζωγραφίζω πάνω στον τοίχο, το ανάβω με τον αναπτήρα και παίρνει φωτιά. Και επειδή κρέμονταν κάτι τάπητες πήραν φωτιά. Η φωτιά ήταν στο ισόγειο, φλέγεται όλο το κτίριο και πάω να πιάσω έναν πυροσβεστήρα και σπάει από την θερμότητα. Δεν μπορούμε να κατέβουμε, καθώς είναι κλειδωμένη η πόρτα και ανεβαίνουμε στην ταράτσα. Δεν ξέρω παρκούρ, έκανα το σταυρό μου και πηδούσα. Το σχέδιο για το γκράφιτι ήταν να γίνει σε έναν πυργίσκο. Ο φίλος μου δεν μπορούσε να έρθει εκεί οπότε το έκανα μέσα στο κτίριο. Το κτίριο είχε ανοιχτές μπαλκονόπορτες και η ταράτσα συνδέεται με την εκκλησία».

Ο ίδιος, ήθελε όπως λέει, να προσθέσει την… υπογραφή του στο κτίριο…. «Ήταν μέσα το κτίριο μια δική μου υπογραφή το κτίριο. Κατα λάθος έγινε. Συγγνώμη δεν το έκανα επίτηδες, ο τάπητας που κρεμόταν έπεσε και κάηκαν όλα» είπε εξηγώντας ότι ήθελε να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών. «Δεν με άφησαν να σπουδάσω. Πρέπει να έχεις λεφτά για να περάσεις στην Καλών Τεχνών. Μου έβαλαν 4.8 αντί για 5» ανέφερε και σχετικά με το χθεσινό γκράφιτι, πρόσθεσε, ότι: «Μόνο η αρχή ήταν αυτό».

Αγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί «παρκουρίστες» που προκάλεσαν φωτιά σε κτίριο – Τι ισχυρίζονται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα