Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές και γύρω τους 50 διμοιρίες των ΜΑΤ! Κάγκελα παντού για τις πορείες (Φωτό)

18:38 12/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει φρούριο. Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της πόλης, ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Με απόρθητο φρούριο μοιάζει από το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία για την περιφρούρηση των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18.00  με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,

στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται περισσότερες από 50 διμοιρίες των ΜΑΤ. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δίκυκλες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. Σημαντικό ρόλο στην περιφρούρηση των πορειών κατέχει και φέτος η ομάδα ΟΠΚΕ. Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας θα παρέχουν διαρκώς ενημέρωση στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις προθέσεις των διαδηλωτών. Από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα δίνει εικόνα στους επιτελείς των μέτρων τάξης από τα σημεία επικινδυνότητας.

Με σύνθημα στα πανό «Κάτω η κυβέρνηση της Δεξιάς» διαδηλωτές από την Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα επί της Εγνατίας Οδού.

Στην Καμάρα είναι συγκεντρωμένοι και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε – ΕΛΜΕ. Διαδηλωτές από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στην Αγία Σοφία επί της Εγνατίας Οδού. Στο άγαλμα του Βενιζέλου έχουν ήδη συγκεντρωθεί μέλη συνδικάτων και κομμάτων.

Αστυνομικοί έχουν διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Μανόλη Ανδρόνικου, η Τσιμισκή και η Αγγελάκη διοχετεύοντας όλα τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριους.

Πηγή: thestival.gr, thesstoday.gr, grtimes.gr

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές και γύρω τους 50 διμοιρίες των ΜΑΤ! Κάγκελα παντού για τις πορείες (Φωτό) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα