Θεσσαλονίκη – Καιρός: Υπερχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας – Εικόνες καταστροφής

12:10 16/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Υπερχείλισε ένα ακόμα ποτάμι στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος». Συγκεκριμένα, ο ποταμός Ανθεμούντας κατέβασε με ορμή τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών.

Μάλιστα, η επαρχιακή Οδός Θεσσαλονίκης – Περαίας έκλεισε για αρκετή ώρα εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού. Σύμφωνα με το voria.gr, ο

δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία το πρωί του Σαββάτου (16.10.2021) ενώ το βράδυ της Παρασκευής η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε τόνους λάσπη και φερτών υλικών, με συνέπεια να φράξει η κοίτη του ποταμού στο ύψος της γέφυρας της Ιντερσαλόνικα.

Ως αποτέλεσμα το νερό κάλυψε τη γέφυρα και τα διπλανά οικόπεδα μετατράπηκαν σε λασπότοπο. 

Μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στο σημείο σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από την κοίτη του ποταμού.

Ιδιοκτήτης μάντρας που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι αναφέρει ότι 30 χρόνια που έχει την επιχείρησή του στο σημείο δεν έχει ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο: «Ήταν τόση η ορμή του ποταμού που παρέσυρε τα πάντα, έσπασε το ανάχωμα από την απέναντι πλευρά και άρχισε να βγαίνει στον δρόμο, τρομάξαμε πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κάποια καταστροφή».

Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως αρκετοί δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συγκεκριμένα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχουν στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων-Σχολαρίου, στο ύψος του 3ου χιλιόμετρου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, στο 1ο χιλιόμετρο Λαγκαδά – Ηρακλείου και στο 1ο χιλιόμετρο αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά – Ασσήρου.

To άρθρο Θεσσαλονίκη – Καιρός: Υπερχείλισε ο ποταμός Ανθεμούντας – Εικόνες καταστροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα