Θάνος Πλεύρης: Μέσα στο μήνα η η εξομάλυνση του προβλήματος με τα φάρμακα

22:58 5/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Μέσα στο μήνα θα είναι «άμεση η εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης φαρμάκων – από την ερχόμενη εβδομάδα (…) Δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων και κάθε εβδομάδα θα ομολοποιείται», σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά, «από το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων (…) Το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο

βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες».

Και συμπλήρωσε:

«Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις (…) Ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο (…) Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη».

«Η Κίνα βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν»

«Η Κίνα επέλεξε μια πολιτική του zero covid, οπότε βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν. Δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία, μας έχει δημιουργήσει κάποιες εκπλήξεις, ως προς την πληροφόρηση», ανέφερε, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας με τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Κίνα.

«Υπάρχει σήμερα φοβερή μεταδοτικότητα και υπάρχει μια ανησυχία αν πρόκειται για μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, χωρίς να έχουμε ωστόσο στοιχεία γι΄αυτό» πρόσθεσε.

 

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Θάνος Πλεύρης είπε μεταξύ άλλων: «Πανδημία υπάρχει, ο κορονοϊός ευθύνεται ακόμα για νοσήσεις, ωστόσο έχουμε μπει σε μια νέα πραγματικότητα πλέον».

Τέλος, για την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα, τόνισε: «Λογικό να υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού».

«Έχουμε ήδη έτοιμες, πέραν του προγράμματος μαστογραφίας “Φώφη Γεννηματά”, τρία ακομα προγράμματα» έκανε τέλος, γνωστό ο κύριος Πλεύρης.

Πηγή: ertnews

To άρθρο Θάνος Πλεύρης: Μέσα στο μήνα η η εξομάλυνση του προβλήματος με τα φάρμακα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα