Θα φτιάξουν μάσκες κατά του κορονοϊού από ύφασμα για γραβάτες
Ένας Ιταλός που φτιάχνει γραβάτες αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του για να φτιάξει προστατευτικές μάσκες, που τόσο έχει ανάγκη η Ιταλία λόγω κορονοϊού.
Ο Μαουρίτσιο Ταλαρίκο, που κατάγεται από το Καταντζάρο της Καλαβρίας, θα χρησιμοποιήσει τις λωρίδες του υφάσματος με το οποίο φτιάχνει τις γραβάτες, για να κατασκευάσει τις μάσκες μετέδωσε το πρακτορείο AGI.
«Θα κατασκευάσουμε 10.000 μάσκες προστασίας.. .τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην περιοχή της Καλαβρίας για να μπορέσει να αγοράσει ιατρικό υλικό», δήλωσε ο Ταλαρίκο.
Click4more Επιτέλους… ελπίδα στην «κόλαση»
«Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να φανούμε γενναιόδωροι και να θέσουμε στην διάθεση των ανθρώπων αυτά που έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε. Αναρωτήθηκα τι μπορώ να κάνω αυτήν την τραγική για την Ιταλία στιγμή και την πατρίδα μου την Καλαβρία… Με τις λωρίδες του υφάσματος σκέφτηκα να κατασκευάσω μάσκες: αν και δεν θα είναι πιστοποιημένες, μπορούν σίγουρα να προστατεύσουν όσους δεν είναι προσβεβλημένοι».
Ο επιχειρηματίας προβλέπει να κατασκευάσει συνολικά 10.000 μάσκες, με ρυθμό 500 ημερησίως. «Στην αρχή, υπολόγιζα να τις μοιράσω δωρεάν, αλλά μετά σκέφτηκα ότι στην Καλαβρία, την γενέτειρά μου, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού υλικού».
«Θεραπεία Ιταλία» ύψους… 25 δισ.Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει οικονομικά μέτρα ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η σχετική δέσμη μέτρων θα ονομασθεί Cura Italia (Θεραπεία Ιταλία) και η έγκρισή τους αναβλήθηκε επί τρεις ημέρες, για να στηριχθούν όσο περισσότερες παραγωγικές κατηγορίες είναι δυνατόν.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, εκτιμά στο μεταξύ ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, αλλά ζητά απ’ όλους να μειώσουν αυστηρά τις εξόδους τους από το σπίτι.
Click4more Κορονοϊός: 1.000 ακόμα κρούσματα στην Ισπανία!
Αρχικά, η δέσμη οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης της Ρώμης προβλεπόταν ότι θα άγγιζε τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανάγκη όμως να παρασχεθεί στήριξη τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα αύξησε το όλο ποσό κατά ένα τρίτο.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων βοήθεια 500 ευρώ εφ’ άπαξ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, 600 ευρώ για μπέϊμπι σίτερ και φροντίδα ηλικιωμένων κατ’ οίκον, «πάγωμα» φόρων και καταβολής ενσήμων, όπως και αναβολή στις πληρωμές λογαριασμών του φωτός, νερού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου.
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση θεωρεί ότι η δέσμη αυτή δεν επαρκεί ενώ η κυβέρνηση Κόντε δεν αποκλείει να ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις οικονομικής στήριξης.
Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του ιού, οι ιταλοί επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει ακόμη κορυφωθεί η διάδοση της Covid 19 στην χώρα, ενώ στην Ρώμη ολοκληρώνεται σήμερα η μεταμόρφωση του νοσοκομείου Columbus σε μονάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στα θύματα της εν λόγω νόσου.
To άρθρο Θα φτιάξουν μάσκες κατά του κορονοϊού από ύφασμα για γραβάτες δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Kορονοϊός: Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του
- Και τώρα που έκλεισαν όλα, πώς θα ζήσουμε;
- Ελένη Ράντου μετά από 9 μέρες καραντίνα: "Μέτρησα ένα ένα τα κρούσματα και τις απώλειες"
- Κοροναϊός : Σοκ στην Ισπανία με το θάνατο 21χρονου από τον φονικό ιό
- Κορονοϊός: Ελένη Μενεγάκη: Η ανακοίνωση για την εκπομπή της: «Λένε ότι θα κλείσουμε…»
- Κορωνοϊός - Ιταλία: Συγκλονίζει ο αναισθησιολόγος από το Μπέργκαμο που προσβλήθηκε από τον ιό
- Κορονοϊός Ολυμπιακός: Τι είπε ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη
- Κοροναϊός – Γερμανία : Νέα αύξηση των κρουσμάτων-Κλείσιμο συνόρων σε εφαρμογή
- Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά κατόπιν ραντεβού
- Κλείνουν και τα καταστήματα λιανικής -Ποια εξαιρούνται
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Κορονοϊός: Σοκ στην Ισπανία! Νεκρός 21χρονος προπονητής
- Κάνει ό,τι μπορεί! Ο Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει πως να κρατήσουμε το κινητό μας καθαρό από τον κορονοϊό!
- Παναθηναϊκός: Το τελευταίο αντίο στο Γιάννη Καλογερά είπαν συγγενείς και φίλοι!
- Επανέρχεται η άνοιξη την Τρίτη όμως μένουμε σπίτι
- Εικόνες σοκ από τα αποκαΐδια στην Μόρια! Νεκρό ένα εξάχρονο παιδί
- Διάψευση από τον Αρχιεπίσκοπο: Όσα του αποδίδονται υπερβαίνουν τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας
- “Μάτωσε” η Wall Street: Σταμάτησαν οι συναλλαγές μετά τη βουτιά των δεικτών κατά 9%
- Τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα του Alpha – Αναβάλλεται η πρεμιέρα
- Δεν... αγχώνονται για τον κορονοϊό στη Ρωσία! Δεν παίρνουν έκτακτα μέτρα
- Θα φτιάξουν μάσκες κατά του κορονοϊού από ύφασμα για γραβάτες

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Θα φτιάξουν μάσκες κατά του κορονοϊού από ύφασμα για γραβάτες
- Η ΕΠΟ έδωσε ένα μήνα παράταση για τις αδειοδοτήσεις
- Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!
- Δεν... αγχώνονται για τον κορονοϊό στη Ρωσία! Δεν παίρνουν έκτακτα μέτρα
- VW: Η ηλεκτροκίνηση βάζει στο περιθώριο τα αυτοκίνητα που καίνε φυσικό αέριο!
- Παναθηναϊκός: Το τελευταίο αντίο στο Γιάννη Καλογερά είπαν συγγενείς και φίλοι!
- Διάψευση από τον Αρχιεπίσκοπο: Όσα του αποδίδονται υπερβαίνουν τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας
- Κάνει ό,τι μπορεί! Ο Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει πως να κρατήσουμε το κινητό μας καθαρό από τον κορονοϊό!
- Κορονοϊός: Η Αίγυπτος κλείνει για δυο εβδομάδες τα αεροδρόμιά της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Premier League δίνει… πάσα στις ομάδες για την τύχη του πρωταθλήματος
- Εurogroup: Τα μέτρα για τον κορονοϊό φέρνουν τις οικονομίες σε κατάσταση πολέμου
- Μάριο Σεντένο: Τα μέτρα αποκλεισμού «φέρνουν τις οικονομίες μας σε κατάσταση που αντιστοιχεί σε πόλεμο»
- Σημαντικό βήμα για το φάρμακο του κοροναϊού – Τι βρήκαν Βέλγοι επιστήμονες
- 23χρονος θύμα τροχαίου στην προκυμαία της Μυτιλήνης βρήκε τον μπελά του...
- Πιο αυστηρά μέτρα στις ΗΠΑ: Λουκέτο σε σχολεία, εστιατόρια και μπαρ στη Ν. Υόρκη
- Κορωνοϊός: Η Τουρκία αναστέλλει τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά
- Κορονοϊός - ΕΕ: 37 δισ. ευρώ για την προστασία της οικονομίας