Τέρνα Ενεργειακή: Πώς την αποτιμούν οι επενδυτικές εταιρείες Wood & Company και Euroxx Securities

12:41 11/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Αύξηση της τιμής – στόχου της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακής αναφέρουν σε πρόσφατες εκθέσεις τους, η  Wood & Company και η Euroxx Securities, κάνοντας λόγο και οι δύο για τον μεγαλύτερο παραγωγό Ανανεώσιμων Πηγών (ΑΠΕ) στη χώρα.

Η μεν Wood & Co δίνει τιμή στόχο τα 18 ευρώ (+52% αύξηση σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην έκθεσή της: «Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και αυξάνουμε την τιμή

στόχο από τα 17,6 ευρώ ανά μετοχή, σε 18 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας».

Την θετική εκτίμηση για αύξηση της τιμής στόχου, στηρίζει στην έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Τέρνα Ενεργειακή και στις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται. Όπως αναφέρει: «Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.  Πιστεύουμε δε, ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία».

Τέλος, η Wood διευκρινίζει, ότι «παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της».

H έκθεση της Euroxx Securities

Όσον αφορά το πρόσφατο report της  Euroxx Securities, τα βασικά σημεία είναι τα εξής: Αύξηση τιμή στόχου στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€, +40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής), καθώς όπως αναφέρει «η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της».

Όπως αναφέρει στο report της «Η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ κι επιπλέον βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στόχος της αποτελούν τα 3 GW εγκατεστημένη ισχύ, μέχρι το τέλος του 2025».

Αναφορικά με την κερδοφορία της Τέρνα Ενεργειακή, η Euroxx τη χαρακτηρίζει δυναμική, καθώς οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, με 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κερδών) το διάστημα 2020-2024.

Τέλος, η Euroxx προβλέπει γενναία χρηματική διανομή προς τους Μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.

To άρθρο Τέρνα Ενεργειακή: Πώς την αποτιμούν οι επενδυτικές εταιρείες Wood & Company και Euroxx Securities δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα