«Τεράστιες αδικίες και νόμιμες αλχημείες» - Καταπέλτης ο πρόεδρος των σωφρονιστικών στο newsit.gr για τα σύμφωνα συμβίωσης

15:44 14/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Δεν μάσησε τα λόγια του για τους συναδέλφους του που συνήψαν σύμφωνο συμβίωσης, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερων τοποθετήσεων, μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Σε δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Χαρέλας αναφέρει ότι «περίπου 45 σύμφωνα συμβίωσης, δηλαδή το ένα – πέμπτο (1/5) έγιναν σε διάστημα δυόμιση μηνών». Αναφερόμενος στην έρευνα με εντολή Θεοδωρικάκου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων επισημαίνει ότι «αν δεν το σταματούσε

χθες (13.02.2023) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αυτή τη στιγμή θα είχαμε διπλάσιο συνολικό αριθμό συμφώνων συμβίωσης»!

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr ο κ. Χαρέλας τα «περισσότερα σύμφωνα συμβίωσης είναι μεταξύ των σπουδαστών της σχολής, που σημαίνει ότι αν μιλάμε για 45 σύμφωνα συμβίωσης, ουσιαστικά αυτοί που δέχονται το ”πλεονέκτημα” είναι πολύ περισσότεροι από 45. Σήμερα (σ.σ. 14.02.2023) μάλιστα ήταν η τελευταία μέρα που θα έπρεπε να δηλώσουν πού θέλουν να τοποθετηθούν και αν έχουν κάποιο σύμφωνο συμβίωσης ή αποδεικτικό γάμου».

Όσον αφορά στη μοριοδότηση, όπως εξηγεί ο κ. Χαρέλας οι σπουδαστές «παίρνουν από 5 μέχρι 7 μόρια. Όταν κάποιος δεν γράψει καλά στις εξετάσεις, μπορεί να πάρει 3 – 4 μόρια, δηλαδή αυτομάτως να πάει στα 10. Ο αριστούχος, όμως, θα πάρει 10 μόρια, οπότε ένας που δεν έχει γράψει καλά μπορεί να περάσει ακόμα και τον αριστούχο…»!

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι αγανακτισμένοι σπουδαστές της σχολής που δεν προσπάθησαν με κάποιον τρόπο να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια, να απευθυνθούν στην Ομοσπονδία, προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας λάβαμε παράπονα από συναδέλφους που δεν είχαν συνάψει σύμφωνα μέσα στη σχολή και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που αδικούνταν από αυτή την κατάσταση. Όταν έβλεπαν μία μαζικότητα σύναψης αυτών των συμφώνων σήμαινε ότι θα τους μοριοδοτούσε η υπηρεσία με περισσότερα μόρια, προκειμένου να επιλεγεί ο τόπος που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν».

«Πρόεδρε πες μου τι να κάνω; Να βρω και εγώ καμία να κάνω σύμφωνο συμβίωσης μέχρι μεθαύριο;»!

Ωστόσο ο κ. Χαρέλας επισημαίνει ότι «ο συγκεκριμένος νομός, όμως, έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει δύο αστυνομικές διευθύνσεις: Τη διεύθυνση αστυνομίας Ορεστιάδας και αυτή της Αλεξανδρούπολης. Επιθυμία – σχεδόν συντριπτική – είναι να πάνε στην Αλεξανδρούπολη, που είναι πιο μεγάλη πόλη, έχει περισσότερες ανέσεις να μένουν εκεί και να πηγαίνουν στις περιφερειακές υπηρεσίες σε σχέση με την Ορεστιάδα. Αυτό, όμως, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων που κράτησαν την αξιοπρέπειά τους και μου έλεγαν χαρακτηριστικά ”Πρόεδρε πες μου τι να κάνω; Να βρω και εγώ καμία να κάνω σύμφωνο συμβίωσης μέχρι μεθαύριο;” Εμείς σαν συνδικαλιστικός φορέας αλίμονο αν υπερασπιζόμαστε και υπηρετούμε τέτοιες λογικές».

Έπειτα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων προέβη σε ενέργειες ενημέρωσης των αρμόδιων, με το Υπουργείο να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και να ήδη να ερευνά τα συγκεκριμένα στοιχεία.

«Αυτό που κάναμε σε επίπεδο ομοσπονδίας, είναι να ενημερώσουμε χθες (σ.σ. 13.02.2023) το πρωί εγγράφως και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό και να του ζητήσουμε να αλλάξουμε σίγουρα αυτή τη νομοθετική διάταξη που ορίζει αυτή τη διαδικασία. Το καλό είναι ότι ο υπουργός και ο αρχηγός ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτή την ένδειξη ότι υπάρχει κάτι. Πρέπει να προστατεύσουμε για να ευνοούνται πραγματικά οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά έναν έγγαμο βίο, έχουν οικογένεια και σίγουρα θα πρέπει να μοριοδοτηθούν».

Όπως τονίζει στο newsit.gr ο κ. Χαρέλας με αυτόν τον τρόπο «προκαλείται τεράστια αδικία και θέλουμε να υπερασπιστούμε και να θωρακίσουμε τους ανθρώπους μας που είναι σωστοί. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους συνοριοφύλακες, αλλά σε ολόκληρη την αστυνομία, σε ολόκληρο το Δημόσιο» και συμπληρώνει ότι «η απλοποίηση πλέον της σύναψης των γάμων – με τη μορφή σύμφωνου συμβίωσης – έχει οδηγήσει σε μία μαζικότητα αυτών των συμφώνων, προκειμένου να πάρουν αυτά τα μόρια. Βέβαια ακόμα δεν έχουν καλέσει τους συγκεκριμένους σπουδαστές της Σχολής, καθώς α πρέπει να διαπιστωθεί αν είναι όλα τα σύμφωνα συμβίωσης, μεθοδευμένα για τα μόρια».

«Νόμιμες αλχημείες»

Μάλιστα ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων αναρωτιέται τον αντίκτυπο των πράξεων των νέων συνοριοφυλάκων στο καθήκον τους προς την πατρίδα, ασκώντας τους σκληρή κριτική για την συμπεριφορά τους:

«Είναι παιδιά 22, 23 ετών και αυτό που με πειράζει είναι ότι με το που μπήκαν στην αστυνομία, κάποιοι τους συμβούλεψαν να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Με ενοχλεί ότι τολμούν κάποιοι να συμβουλέψουν ανθρώπους τί να κάνουν μέσα στην αστυνομία προκειμένου να κάνουν ”νόμιμες αλχημείες”, αλλά που θα προκαλέσουν τεράστιες αδικίες στο υγιές προσωπικό. Και από την άλλη με ενοχλεί που και αυτά τα παιδιά αποδέχονται να κάνουν κάτι τέτοιο και σε λίγες μέρες θα τα ”βγάλουμε” στο ποτάμι, στον δρόμο και εκεί ένας διακινητής μπορεί να τους πει ”πάρε 1.000€ και κάνε στην άκρη να περάσω”.

Πρέπει τις αξίες και τις αρχές μας να τις έχουμε πάνω απ’ όλα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοια πράγματα γιατί δεν παίζουμε ούτε με τα σύνορά μας, ούτε με την πατρίδα, ούτε με το νόμο, ούτε με την αλήθεια», κατέληξε ο κ. Χαρέλας, μιλώντας στο newsit.gr, για το γεγονός ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εκτοξεύθηκε ο αριθμός των συμφώνων συμβίωσης εντός της σχολής.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

To άρθρο «Τεράστιες αδικίες και νόμιμες αλχημείες» - Καταπέλτης ο πρόεδρος των σωφρονιστικών στο newsit.gr για τα σύμφωνα συμβίωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα