ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητά νέο διοικητικό συμβούλιο, θα διαχειριστεί 24 αποκρατικοποιήσεις

16:09 19/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Νέα πρόσωπα – μέλη, που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη τριετία αναζητά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 

Η νέα διοίκηση, μεταξύ άλλων θα κληθεί να διαχειριστεί  24 διαγωνισμούς που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη.  Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους που διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα είναι ανοιχτή και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπερταμείο, που αποτελεί το βασικό

μέτοχο του ΤΑΙΠΕΔ:  «Σκοπός της διαδικασίας αυτής, είναι η αξιολόγηση υποψηφίων με στόχο τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με συλλογικά μεγάλη και διαφοροποιημένη εμπειρία για την επίτευξη επιτυχημένων συναλλαγών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης του Ταμείου».

Υπενθυμίζεται, ότι από τα καθήκοντα του προέδρου παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό ο Άρης Ξενόφος, αναλαμβάνοντας λίγο αργότερα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ.  Σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης και μη εκτελεστικά μέλη οι κ.κ. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Αγγελος Βλάχος και Γιώργος Μαρίνος.

Σχετικά με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η επιπλέον πώληση ποσοστού 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, η οποία προσωρινά ανεστάλη λόγω του κορονοϊού, η πώληση των ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών, η αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας, η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου της Καβάλας και άλλοι.

To άρθρο ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητά νέο διοικητικό συμβούλιο, θα διαχειριστεί 24 αποκρατικοποιήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα