ΣΥΡΙΖΑ: Μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί

09:23 12/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε για έξι δίμηνα τον υπουργό Εργασίας Κώστα Χατζηδάκη, εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουν μάλιστα τα όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

στη συζήτηση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα την «προειδοποίηση» που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας του ότι εάν πει ψέματα για το θέμα των υποκλοπών του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου θα πρέπει να παραιτηθεί.

«Μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε πια τις φαιδρές δικαιολογίες πως οι αποκαλύψεις τόσων μηνών ήταν μυθεύματα και πέρασε στην αυτογελοιοποίηση: Δεν γνώριζε ο ίδιος, που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ, ότι η υπηρεσία παρακολουθεί τον υπουργό του», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να τον πιστεύει, περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση: Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κ. Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, δεδομένου ότι αυτή συνεχιζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Μετά την πρώτη δηλαδή δίμηνη παρακολούθησή του, υπήρχε εμπεδωμένη πεποίθηση πως συνέτρεχαν λόγοι παράτασης των υποκλοπών. Ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι;

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει. Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιμένουμε να μας πει συγκεκριμένα, ποιοι είναι τα “ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό”; Ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων; Ο πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδης; Η εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ. Βλάχου; Κάποιος άλλος, και αν ναι, ποιος;».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κάλεσε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν θέση στο θέμα λέγοντας:

«Οι στιγμές είναι πλέον απολύτως κρίσιμες για την 3η ελληνική δημοκρατία.

Από χθες, ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος, παραδέχθηκαν την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Είναι δυνατόν οι πρώην Πρωθυπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ, να αποδεχτούν τη γελοία δικαιολογία που κατασκευάζεται από το Μαξίμου, ότι δήθεν ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε;

Αυτοί που είναι υπερήφανοι για το Σύνταγμα του 1975, είναι δυνατόν να μοιραστούν την ιστορική ευθύνη για αυτήν την πρωτοφανή -και αποδεδειγμένη πια- αντιδημοκρατική εκτροπή;

Είναι δυνατόν να συγκαλύψουν τέτοιου ιστορικού μεγέθους ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο Σύνταγμα της χώρας;».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν πάντως «ότι θα έρθει η ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό και να απαντήσει στο γιατί μετέτρεψε το ελληνικό κράτος σε προσωπικό του παρακρατικό μηχανισμό».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα