ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και αστυνομία δεν προστάτευσαν τους πολίτες ενώ ήξεραν ότι θα «κατέβαιναν» και χούλιγκαν

06:53 10/3/2021 - Πηγή: NewsIt

«Η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία δεν προστάτευσε τους πολίτες που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διαμαρτυρόμενοι κατά της αστυνομικής βίας παρά το γεγονός ότι από νωρίς το μεσημέρι γνώριζαν τις κινητοποιήσεις διαφόρων ομάδων και χούλιγκαν που κινούνται στην περιοχή». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση

ποντάρει στην ένταση καθώς έχει χάσει το στοίχημα της πανδημίας και του ΕΣΥ και γι’ αυτό άφησε ανεξέλεγκτη την κατάσταση στην Νέα Σμύρνη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η Κουμουνδούρου μετά τα βίαια επεισόδια αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.

Click4more «Πόλεμος» Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη – «Είχαν καλλιεργήσει κλίμα μίσους»

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

Την ίδια ώρα πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους γιατί ενώ υπήρχαν καλέσματα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για κινητοποιήσεις διαφόρων ομάδων, δεν υπήρξε σχεδιασμός από την ελληνική αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια και να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτουν ωστόσο ότι η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση δείχνει ότι οι πολίτες θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι καταστάσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με λογικές αυταρχισμού.

Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεσηκώνει τους πολίτες εν μέσω lockdown αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την εξάπλωση της πανδημίας, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν ότι «τα 3215 κρούσματα προέκυψαν ενώ οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους εδώ και τέσσερεις μήνες».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δυνατότητα να κινητοποιεί σε να προάστιο 10.000 ανθρώπους.

 «Ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω lockdown, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόσθετα δε ότι η κυβέρνηση άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα. «Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο lockdown σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα».

Φυσικά στην Κουμουνδούρου αναμένουν μία νέα επικοινωνιακή καταιγίδα από την πλευρά της κυβέρνησης με βασική επιδίωξη την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και αστυνομία δεν προστάτευσαν τους πολίτες ενώ ήξεραν ότι θα «κατέβαιναν» και χούλιγκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα