ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εφαρμόζει… ανοσία της αγέλης στην οικονομία

06:41 4/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει μέρα με την ημέρα την αντιπολιτευτική του τακτική στα  θέματα της οικονομίας  καθώς –όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η πολιτική που ακολουθεί το η κυβέρνηση στις μικρές επιχειρήσεις,  στον τουρισμό και στην διαχείριση της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των 32 δις ευρώ αφήνει πολλά περιθώρια για σκληρή αντιπαράθεση.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον τουρισμό καθώς ο Αλέξης Τσίπρας

θα βρεθεί στην Ρόδο όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Τουρισμού, των καταστηματαρχών , τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα  είναι να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των τοπικών παραγόντων ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του κόμματος του.

Η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στα Δωδεκάνησα συμπίπτει με την παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό και τον συνεργάτη του Στιβ Βρανάκη στην Αίγλη , κάτι που έχουν σχολιάσει με όλους τους τόνους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η κυβέρνηση νοιάζεται να μοιράσει δημόσιο χρήμα στους φίλους της”

Χθες πάντως η  Κουμουνδούρου κατηγόρησε  τον Χάρη  Θεοχάρη ότι παρακάμπτει τον ΕΟΤ αναθέτοντας την προβολή της χώρας σε ιδιώτες: «Οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη, φανερώνουν ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το πώς θα μοιράσει το δημόσιο χρήμα στους φίλους της, εν προκειμένω την εταιρία Marketing Greece. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ προτίθενται να παραιτηθούν», ανέφεραν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε ότι αφορά την οικονομία και την  επιτροπή σοφών που δημιούργησε ο πρωθυπουργός  για  την διαχείριση των 32 δις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει «Τσιόδρα της οικονομίας» καλά θα έκανε να σταματήσει να εφαρμόζει ανοσία της αγέλης σε αυτήν. Αν κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και μείνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άνεργοι θα είναι αργά. 

Βέβαια, μια νέα επιτροπή με νέους «σοφούς» δεν αποτελεί και ακριβώς ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο βασικούς Υπουργούς των Οικονομικών και της Οικονομίας. Αποτελεί όμως ψήφο εμπιστοσύνης στο παλιό επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποίησε όλο το εκσυγχρονιστικό αφήγημα το οποίο οδήγησε στις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και ήταν βασική αιτία της κρίσης του 2009. 

Είναι το ίδιο επιστημονικό προσωπικό που και μετά την κρίση διατυμπάνιζε ότι τα μνημόνια είναι χρυσή ευκαιρία να εφαρμοστούν όσες από τις ίδιες πολιτικές δεν προλάβανε πριν από την κρίση. 

Άλλωστε όπως έχουμε μάθει και από τη Βίβλο δεν μπορείς να βάλεις ξινισμένο κρασί σε νέα μπουκάλια και να ελπίζεις ότι θα ξαναγίνει καλό κρασί. Μια παλιά ιδέα όπως και να την πλασάρεις, παλιά ιδέα παραμένει. Σε κάποιες περιπτώσεις και επικίνδυνη. «

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εφαρμόζει… ανοσία της αγέλης στην οικονομία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα