ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας

10:30 2/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Για «κοινωνική καταστροφή» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, ο οποίος άρχισε να ισχύσει από χθες και που, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω αυτού απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

«Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας» αναφέρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση

με συνοπτικές διαδικασίες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν μάλιστα ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία. Δεν διστάζει, μάλιστα, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Υλοποιεί  μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών».

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς.

Ο κος Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας: «Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία τόνισε ότι «η ΕΚΤ προβλέπει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν χρεοκοπίες της τάξεως του 20% των ελληνικών επιχειρήσεων». «Για αυτό, από την πλευρά μας, επιμένουμε στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους –ένα χρέος που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι «αυτό το χρέος πρέπει σε μεγάλο ποσοστό να διαγραφεί και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε ένα σχήμα 120 δόσεων».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα