ΣΥΡΙΖΑ για μαχητή Αζόφ: «Ανύπαρκτα αντανακλαστικά της κυβέρνησης» – Το νεύμα Τσίπρα στους βουλευτές του

09:11 8/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Για νέο Βατερλό της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενα στην χθεσινή ημέρα (07.04.2022) και στα όσα συνέβησαν στην Βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζαλένσκι.

Η εμφάνιση του μαχητή του τάγματος Αζόφ μέσα στην ελληνική Βουλή

έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ ό,τι περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο είχε επενδύσει ιδιαίτερα επάνω σε αυτή την πρόσκληση του Βολοντίμιρ Ζελέσκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ «μιλά» για ανύπαρκτα αντανακλαστικά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως όχι μόνο η κυβέρνηση άργησε να καταλάβει τι είχε συμβεί με αποτέλεσμα στην αρχή να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όταν κατάλαβε επιχείρησε να συγκαλύψει το απαράδεκτο αυτό γεγονός λέγοντας ότι σημασία έχει η μεγάλη εικόνα, δηλαδή η ομιλία Ζελένσκι.

Οι ίδιοι άνθρωποι εκτιμούν πάντως ότι στην αλλαγή στάσης της κυβέρνησης σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Αντ. Σαμαράς – όπως είναι γνωστό εκφράζει το πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ- ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό απαράδεκτο.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι ο πρόεδρος της Βουλής όφειλε μετά το τέλος της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να έκανε μία καταδικαστική δήλωση σε ό,τι αφορά την παρουσία του νεοναζί μαχητή στην Βουλή.

Θέτουν δε μια σειρά από ερωτήματα όπως ποιος ευθύνεται για αυτό το φιάσκο, γιατί επέτρεψαν την τελευταία στιγμή να αλλάξει η διαδικασία και τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Επισημαίνουν ακόμα ότι κανείς από την κυβέρνηση και την ΝΔ δεν προστάτεψε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι εμφανίστηκαν όρθιοι να χειροκροτούν τον Ουκρανό πρόεδρο όταν λίγη ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει ο νεοναζί μαχητής.

Αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην δευτερολογία του Ουκρανού προέδρου έμειναν καθισμένοι στη θέση τους και χωρίς να χειροκροτήσουν αφού ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε κάνει νόημα να μην αντιδράσουν. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα όπως ο Νίκος Φίλης και ο Γιώργος Βαρεμένος, ο Δημήτρης  Δρίτσας, ο Γιάννης Γκιόλιας, αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα.

Όμως σε όλη αυτή την διαδικασία υπήρξε και άλλο ένα θέμα που άφησε πικρές εντυπώσεις στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι δεν έκανε ούτε μία αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο παρά το γεγονός ότι γενικά εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένος γύρω από την ελληνική ιστορία….

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για μαχητή Αζόφ: «Ανύπαρκτα αντανακλαστικά της κυβέρνησης» – Το νεύμα Τσίπρα στους βουλευτές του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα